Recept
« Terug naar recepten
Marijke`s arabische saus
PT25M
Marijke`s arabische saus
Een heerlijk marijke`s arabische saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marijke`s arabische saus te bereiden
Vlees in dobbelsteentjes snijden en in de boter braden met zout en peper. Na een kwartier veel kerrie knoflook en ui toevoegen. In een andere pan maggiblokjes in wat water laten smelten, bloem toevoegen en goed roeren. Dit papje in de braadpan bij het vlees doen. De saus moet niet te dun zijn, maar ook geen stijfsel.Rozijnen wellen pinda`s hakken of malen, en ook toevoegen. Een kwartier voor het serveren in stukjes gebakken banaan en ananas erbij. Nog wat kerrie naar smaak toevoegen en even goed doorwarmen. Deze rijst kan met rijst of stokbrood en sla gegeten worden.
johan zegt: