Recept
« Terug naar recepten
Marinade
PT10M
Marinade
Een marinade is een vloeistof met smaakmakers en/of malsmakers,welke wordt gebruikt om vlees,vis,tofu,groenten,enz.te verbeteren van smaak en/of malser te maken.
Smaakmakers zijn o.a. : Kruiden,wijn,azijn,ketjap,peper,zout,soja.Worcestershiresaus,enz.
Malsmakers zijn o.a. : Azijn,wijn,yoghurt,olie.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
China
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marinade te bereiden
BASIS MARINADE :
*Doe alle ingredienten in de keukenkachine en draai tot een homogeen geheel is verkregen
*Dan aanvullen al naar gelang het gerecht
--->VOOR GAMBA'S:
-extra peper
5 cm gember rasp
-1-2 theelepels sereh poeder
-4 sjalotten,ragfijn gesnipperd
-extra limoen rasp 1à 2 theelepels
--->VOOR VIS :
-extra citroensap en rasp van 1 citroen
-extra peper
-4 sjalotten,ragfijn gesnipperd
-5 cm gember rasp
-1-2 theelepels sereh poeder
--->VOOR KIP :
-sap en rasp van 1 extra limoen
-2 theelepels sereh poeder
-1/2 eetlepel palmsuiker (bruine basterdsuiker)
-2 eetlepels ketjap Benteng manis
-inhoud van 1 zakje groene thee
--->VOOR RUNDVLEES :
-extra 4 tenen knoflook
-1 grote rode ui,fijn gesnipperd
-5 cm geraspte gember
-fijngehakte blladjes van 2 takjes thijm
-fijngehakte blaadjes van 2 takjes rozemarijn
-2 eetlepels fijngehakte salieblladjes
AZIATISCH I :
*Schil de ananas en snij in kleinere stukken.Blender hem dan grof in de keukenmachine.Zet deze pulp apart.
*Meng alle overige ingredienten goed door elkaar.
*Gebruik:Doe in een kom 1/3 van de ananas pulp op de bodem.Smeer het te marineren product in met het soya-mengsel en leg dit op de ananas pulp.Dan het geheel goed afdekken met de rest van de ananas pulp en dit 60 minuten wegzetten in de koelkast.Haal daarna het gemarineerde product uit de marinade,dep het goed droog en bak-braad-grill het.
#*
WILD-MARINADE :
*Doe alle ingredienten bij elkaar en breng snel tot kook.Zet vuur direct af en laat afkoelen.Marinade is nu klaar voor gebruik
#*
MARINADE voor VIS-GAMBA'S :
*Alles fijnwrijven in de vijzel of pureren in de keukenmachine.Dan de "pasta" aanzetten in de olie.
Het olie mengsel laten afkoelen en voor de marinade
met meer olie aanlengen.
*Ook te gebruiken als saus bij de vis,garnalen,enz.
#*
*Doe alle ingredienten in de keukenkachine en draai tot een homogeen geheel is verkregen
*Dan aanvullen al naar gelang het gerecht
--->VOOR GAMBA'S:
-extra peper
5 cm gember rasp
-1-2 theelepels sereh poeder
-4 sjalotten,ragfijn gesnipperd
-extra limoen rasp 1à 2 theelepels
--->VOOR VIS :
-extra citroensap en rasp van 1 citroen
-extra peper
-4 sjalotten,ragfijn gesnipperd
-5 cm gember rasp
-1-2 theelepels sereh poeder
--->VOOR KIP :
-sap en rasp van 1 extra limoen
-2 theelepels sereh poeder
-1/2 eetlepel palmsuiker (bruine basterdsuiker)
-2 eetlepels ketjap Benteng manis
-inhoud van 1 zakje groene thee
--->VOOR RUNDVLEES :
-extra 4 tenen knoflook
-1 grote rode ui,fijn gesnipperd
-5 cm geraspte gember
-fijngehakte blladjes van 2 takjes thijm
-fijngehakte blaadjes van 2 takjes rozemarijn
-2 eetlepels fijngehakte salieblladjes
AZIATISCH I :
*Schil de ananas en snij in kleinere stukken.Blender hem dan grof in de keukenmachine.Zet deze pulp apart.
*Meng alle overige ingredienten goed door elkaar.
*Gebruik:Doe in een kom 1/3 van de ananas pulp op de bodem.Smeer het te marineren product in met het soya-mengsel en leg dit op de ananas pulp.Dan het geheel goed afdekken met de rest van de ananas pulp en dit 60 minuten wegzetten in de koelkast.Haal daarna het gemarineerde product uit de marinade,dep het goed droog en bak-braad-grill het.
#*
WILD-MARINADE :
*Doe alle ingredienten bij elkaar en breng snel tot kook.Zet vuur direct af en laat afkoelen.Marinade is nu klaar voor gebruik
#*
MARINADE voor VIS-GAMBA'S :
*Alles fijnwrijven in de vijzel of pureren in de keukenmachine.Dan de "pasta" aanzetten in de olie.
Het olie mengsel laten afkoelen en voor de marinade
met meer olie aanlengen.
*Ook te gebruiken als saus bij de vis,garnalen,enz.
#*