Recept
« Terug naar recepten
Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's
PT10M
Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's
Dille, citroen en knoflook is natuurlijk een klassieke combinatie voor bij alles
wat uit de zee komt. En oubollig of niet het zijn smaken die gewoon perfect
bij elkaar passen.
Deze ingrediënten, en nog meer natuurlijk, heb ik gebruikt om een
marinade mee te maken om gamba's mee te marineren. Natuurlijk kun je er
ook heel goed allerlei vissoorten mee marineren.
Ik heb de gamba's aan spiesjes op de bbq gelegd maar ze zijn ook erg
lekker om te gebruiken bij een tapas of op een salade.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marinade met knoflook dille en citroen voor gamba's te bereiden
- Als je gamba's uit de diepvries gebruikt moet je ze eerst laten ontdooien. Hak de knoflook en de dille fijn. Pers de citroen uit.
- Meng alle ingrediënten door elkaar, leg de gamba's in de marinade en schep het geheel goed door elkaar.
- Laat dit tenminste 6 uur marineren, in de koelkast in een goed afgesloten schaal. Je kunt het gerust al de dag ervoor klaar maken en 24 uur laten marineren het komt de smaak alleen maar ten goede.
- Als je spiesjes wilt maken kun je het beste de stokjes al van te voren in het water leggen (tegelijk wanneer je de marinade maakt) De stokjes verbranden dan niet en de gamba's gaan beter aan de stokjes en er weer vanaf.