Recept
« Terug naar recepten
Marinade varkenribjes
PT10M
Marinade varkenribjes
Een heerlijk marinade varkenribjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans van de Kandelaar
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Marinades
- > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept door de jaren heen gecreëerd.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marinade varkenribjes te bereiden
Meng de honing met 2 a 3 steranijs, chillivlokken of verse chilipepers en de oestersaus. Kneus de peperkorrels en breng deze toe aan de marinade. Maak het geheel op smaak naar eigen goed vinden.
Als de marinade op smaak is, leg de varkensribjes erin en meng deze goed door. Laat de ribjes uurtje rusten in de marinade of een folie erover en een dag wegzetten in de ijskast (draai de ribjes om tijdens verblijf in de ijskast). De knoflookteentjes kun je de volgende dag of kort voor dat de schaal de oven in gaat gepeld of niet gepeld tussen de ribjes doen. Verwarm de oven op 190 graden en doe de schaal erin voor ongeveer een uurtje. Haal de schaal eruit, draai de ribjes om en om door de marinade en zet de oven op 220 graden en zet de schaal nog ongeveer 15 minuten terug in de oven. Blijf erbij en kijk dat de ribjes net niet aanbranden, haal de schaal eruit en smakelijk eten.
Als de marinade op smaak is, leg de varkensribjes erin en meng deze goed door. Laat de ribjes uurtje rusten in de marinade of een folie erover en een dag wegzetten in de ijskast (draai de ribjes om tijdens verblijf in de ijskast). De knoflookteentjes kun je de volgende dag of kort voor dat de schaal de oven in gaat gepeld of niet gepeld tussen de ribjes doen. Verwarm de oven op 190 graden en doe de schaal erin voor ongeveer een uurtje. Haal de schaal eruit, draai de ribjes om en om door de marinade en zet de oven op 220 graden en zet de schaal nog ongeveer 15 minuten terug in de oven. Blijf erbij en kijk dat de ribjes net niet aanbranden, haal de schaal eruit en smakelijk eten.
Mijn kookverhaal (Hans van de Kandelaar)
je kunt de ribjes op deze manier ook kort laten garen in de oven en dan op de BBQ verder grillen. heb je nog marinade over, lak de ribjes dan tijdens het grillen.
Brigitte zegt: