Recept
« Terug naar recepten
Marinière van koolvis en Zeeuwse mosselen
PT40M
Marinière van koolvis en Zeeuwse mosselen
Een heerlijk marinière van koolvis en zeeuwse mosselen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marinière van koolvis en Zeeuwse mosselen te bereiden
Schrob de mosselen goed schoon en laat ze uitlekken. Stoof wat fijngesneden ui, selder en peterselie aan in boter, voeg de mosselen toe en laat ze onder deksel en op hoog vuur opengaan. De pan regelmatig opschudden. Neem de mosselen uit de schelp en bardeer ze. Zeef het mosselvocht.
Snijd wortel, prei en selder in een fijne brunoise. Versnipper de sjalot en blancheer de groenten kort. Spoel ze koud en laat drogen.
Kook het gezeefde mosselsap in en voeg room toe. Laat verder inkoken en werk af met boter. Breng op smaak met peper (geen zout). Doe mosselen, saffraan en groentebrunoise bij de saus en houd warm.
Stoom de vis met de velkant naar boven in enkele minuten gaar.
Schep de saus op de borden, vlij de vis op de saus, velkant naar boven en verwijder het vel voorzichtig. Strijk de vis lichtjes in met wat gesmolten boter. Bestrooi de vis met zwarte peper uit de molen.