Recept
« Terug naar recepten
Marlijnroerbak met witlof en bieslook
PT25M
Marlijnroerbak met witlof en bieslook
Een heerlijk marlijnroerbak met witlof en bieslook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marlijnroerbak met witlof en bieslook te bereiden
Laat de marlijnblokjes rondom goudbruin kleuren in boter. Breng op smaak met peper en zout. Laat ze in totaal 10 tot 12 minuten bakken tot ze gaar zijn.
Snijd het witlof in julienne en bak op middelhoog vuur in boter tot ze bruin kleuren. Op een lagere temperatuur ongeveer 5 minuten laten stoven. Kruid met peper en zout.
Haal de vis uit de pan en houd deze even warm onder aluminium folie. Blus de pan met de witte wijnazijn en voeg de olijfolie toe.- Schik de marlijn op een bedje witlof en giet de vinaigrette er overheen. Bestrooi met bieslook.
Snijd het witlof in julienne en bak op middelhoog vuur in boter tot ze bruin kleuren. Op een lagere temperatuur ongeveer 5 minuten laten stoven. Kruid met peper en zout.
Haal de vis uit de pan en houd deze even warm onder aluminium folie. Blus de pan met de witte wijnazijn en voeg de olijfolie toe.- Schik de marlijn op een bedje witlof en giet de vinaigrette er overheen. Bestrooi met bieslook.