KookJij

Marmercake met pecannoten en kardemom

Een heerlijk marmercake met pecannoten en kardemom recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marmercake met pecannoten en kardemom te bereiden

Verwarm de oven voor op 150 C.
Klop boter en suiker tot een zalvige massa. Voeg de eieren stuk voor stuk toe en mix ze erdoor tot de massa weer glad is.
Doe hetzelfde met het cakemeel.
Verdeel het beslag in 2 delen, roer door 1 helft citroenrasp en door de andere cacao, kaneel en kardemom. Stort de 2 beslagsoorten in lagen op elkaar in een beboterd, licht met bloem bestoven cakeblik (tot 3/4 gevuld). Steek een mes er recht in en roer ferm om een gemarmerd effect te krijgen.
Bak de cake in 50-60 min gaar; bescherm de bovenkant evt met een ingevet stukje bakpapier.
Steek na de baktijd een satéprikker in de cake; hij is gaar als deze er schoon uit komt.
Stort de cake voorzichtig en laat hem uitdampen op een rekje.
Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan. Smelt de chocola au bain-marie, roer dan kort en giet zigzaggend over de cake. Plak de pecannoten er meteen op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

spanky

spanky zegt:
super lekker en ook met walnoten bedankt ;)
Alexandra

Alexandra zegt:
Ik vond de cake super lekker maar heb de pecan noten vervangen door hazelnoten aangezien ik pecan noten erg vies vind.
Leuk idee voor als je visite krijgt en je hebt geen taart in huis. Hij staat in mijn receptenboekje