Recept
« Terug naar recepten
Marokkaans gekruide kippenpootjes
PT70M
Marokkaans gekruide kippenpootjes
Een heerlijk marokkaans gekruide kippenpootjes recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
bloemeke
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaans gekruide kippenpootjes te bereiden
• Meng in een kom het citroensap met de olie, knoflook, paprikapoeder, komijn, kaneel en koriander.
• Voeg wat zout en peper toe.
• Wrijf met het mengsel de kippenpootjes in en laat ze minimaal 30 minuten marineren.
• Verwarm de oven voor op 225ºC.
• Leg de kippenpootjes naast elkaar in een braadslede en rooster ze in ca. 30 minuten bruin en gaar; draai ze tussentijds enkele malen om.
• Lekker met een couscoussalade (zie tip).
TIP
Maak een couscoussalade door 300 g couscous 10 minuten in heet water te wellen. Meng er rauwkost door, zoals blokjes komkommer, halve kerstomaatjes en blokjes paprika. Voeg citroensap, olijfolie en zout en peper naar smaak toe.
• Voeg wat zout en peper toe.
• Wrijf met het mengsel de kippenpootjes in en laat ze minimaal 30 minuten marineren.
• Verwarm de oven voor op 225ºC.
• Leg de kippenpootjes naast elkaar in een braadslede en rooster ze in ca. 30 minuten bruin en gaar; draai ze tussentijds enkele malen om.
• Lekker met een couscoussalade (zie tip).
TIP
Maak een couscoussalade door 300 g couscous 10 minuten in heet water te wellen. Meng er rauwkost door, zoals blokjes komkommer, halve kerstomaatjes en blokjes paprika. Voeg citroensap, olijfolie en zout en peper naar smaak toe.
oujdia zegt:
bedankt voor het recept:D