KookJij

Marokkaans gekruide kippenpootjes

Een heerlijk marokkaans gekruide kippenpootjes recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: bloemeke
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marokkaans gekruide kippenpootjes te bereiden

• Meng in een kom het citroensap met de olie, knoflook, paprikapoeder, komijn, kaneel en koriander.
• Voeg wat zout en peper toe.
• Wrijf met het mengsel de kippenpootjes in en laat ze minimaal 30 minuten marineren.
• Verwarm de oven voor op 225ºC.
• Leg de kippenpootjes naast elkaar in een braadslede en rooster ze in ca. 30 minuten bruin en gaar; draai ze tussentijds enkele malen om.
• Lekker met een couscoussalade (zie tip).

TIP
Maak een couscoussalade door 300 g couscous 10 minuten in heet water te wellen. Meng er rauwkost door, zoals blokjes komkommer, halve kerstomaatjes en blokjes paprika. Voeg citroensap, olijfolie en zout en peper naar smaak toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

oujdia

oujdia zegt:
ik heb het gemaakt en het was heerlijk

bedankt voor het recept:D