Recept
« Terug naar recepten
Tapas: Moorse spiesjes (Pinchos Morunos)
PT20M
Tapas: Moorse spiesjes (Pinchos Morunos)
Authentieke Moorse spiesjes heerlijk als onderdeel voor een tapas maar zelfs ook geschikt voor de bbq.
Laat het vlees minimaal 3 uur marineren maar liever nog een hele nacht zodat de sappen goed in het vlees kunnen trekken.
Serveer er een mojo rojo (rode dipsaus) bij.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Spaans kookboekje. Recept aangepast, zelf gemaakt en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Tapas: Moorse spiesjes (Pinchos Morunos) te bereiden
- Snijd het vlees in blokjes, schil de gemberwortel en rasp of hak hem fijn, pel en snipper het sjalotje, snijd de Spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes als je niet van erg pittig houd en snijd het vruchtvlees in ragfijne reepjes.
- Meng in een kom de gember, sjalot, Spaanse peper, olijfolie, sherry, paprikapoeder, komijn en saffraan en schep de vleesblokjes erdoor, dek de kom af en laat het vlees minimaal 3 uur (liefst 1 nacht) marineren in de koelkast.
- Rijg het vlees aan kleine spiesjes en grill ze ongeveer 7 minuten in een grillpan, onder een hete grill of op de bbq tot het vlees bruin en gaar is, keer ze ondertussen af en toe om.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er een rode dipsaus bij (rojo mojo).