Recept
« Terug naar recepten
Marokkaans lam
PT90M
Marokkaans lam
Een heerlijk marokkaans lam recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Buren
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaans lam te bereiden
Bak het vlees even aan in de olijfolie. Vul dan de pan op met de bos platte peterselie, komijnpoeder, korianderpoeder, gemberpoeder, peper, uien, de bol knoflook en doe er water bij tot dat alles onder ligt en blijft, dus af en toe even controleren en prikken of het vlees gaar is.
Zet dit op zacht vuur en laat het vlees gaar worden.
Je kunt experimenteren met honing en amandelen erbij. Kaneel behoort tot een Marokkaans kruidenmix: LACAMA maar is persoonlijk. De bos peterselie, tegen de knoflooklucht kan eruit gehaald worden, maar ik eet die ook op. Op het allerlaatst doe ik er zout bij.
Zet dit op zacht vuur en laat het vlees gaar worden.
Je kunt experimenteren met honing en amandelen erbij. Kaneel behoort tot een Marokkaans kruidenmix: LACAMA maar is persoonlijk. De bos peterselie, tegen de knoflooklucht kan eruit gehaald worden, maar ik eet die ook op. Op het allerlaatst doe ik er zout bij.
Mijn kookverhaal (Annemien )
Jaren geleden heb ik dit recept afgekeken van een Marokkaanse vrouw vandaar dat ik de juiste hoeveelheden kruiden niet kan geven. Deze vrouw is analfabeet, maar kan wel koken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
knabbel11 zegt:
gegeven zijn.Ras El Hanout is uitstekend voor lamsvlees, dan komt die typische Marrokkaanse geur vrij, heel lekker. Een fijne maaltijd nog en fijne Kerstdagen.
Gert.
roza verschoor zegt:
Zou jij jouw Marokkaanse kruidenmixrecept ook willen geven, want er zitten heel andere dingen in, dus het zal ook wel anders smaken en hoe mag het heten? Alvast bedankt. Roos.
roza verschoor zegt:
hns zegt:
In mijn keukenkastje staat een potje lamskruiden, daarin zit:kerry, mosterdzaad, koriander, komijnzaad, paprikapoeder en zwarte peper. Weet niet wat dat is, ook v.d. marokkaan.Groet en hartelijk dank hiervoor. Hans:):):)
rozaverschoor zegt:
Je kunt het natuurlijk aanpassen aan je eigen voorkeursmaken. Roos.
rozaverschoor zegt:
Dan nu het 2e: Kaneelpoeder, gemberpoeder, nootmuskaatpoeder, gemalen zwarte peper, kurkuma. Verhoudingen:
1 1/2:4:1/3:3 1/3:4 1/3 Mix all the ingredients together and store any excess in an airtight jar. Uses: Lacama seasons and flavours Moroccan soups and stews, especially those from Tangier.
rozaverschoor zegt:
Ik zal het even voor je opzoeken, want ik moet het ergens op mijn stickje hebben en dan mail ik het aan je. Roos.
hns zegt:
rozaverschoor zegt:
roza verschoor zegt:
Ik eet alles ervan op.
Anna zegt:
er staat bij bereidingstijd: 2 minuten?? Bij ingredienten: 2 x gemberpoeder, ik neem aan dat dat 1/2 eetlepel totaal moet zijn? Blijven de uien en knoflook heel?
Groet,
Anna
KookJij.
rozaverschoor zegt: