Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse gehaktballetjes met spaghetti
PT30M
Marokkaanse gehaktballetjes met spaghetti
Een heerlijk marokkaanse gehaktballetjes met spaghetti recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Joke Wiggers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
745 kCal energie
32 Gram eiwit
35 Gram vet
76 Gram koolhydraten
32 Gram eiwit
35 Gram vet
76 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
AH-da's niet duur-dinsdag
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse gehaktballetjes met spaghetti te bereiden
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Doe het gehakt met de dadels in een kom.
Rasp de schil van de sinaasappel erboven en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Draai met vochtige handen twaalf balletjes van het gehakt.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de gehaktballetjes bruin.
Voeg de uienringen toe en bak ze ca. 2 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes met vocht, de komijn en de kaneel toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes in ca. 15 min. met de deksel op de pan op een laag vuur gaar.
Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus en de spaghetti.
Doe het gehakt met de dadels in een kom.
Rasp de schil van de sinaasappel erboven en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Draai met vochtige handen twaalf balletjes van het gehakt.
Verhit de olie in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de gehaktballetjes bruin.
Voeg de uienringen toe en bak ze ca. 2 min. mee.
Voeg de tomatenblokjes met vocht, de komijn en de kaneel toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en stoof de gehaktballetjes in ca. 15 min. met de deksel op de pan op een laag vuur gaar.
Serveer de gehaktballetjes met de tomatensaus en de spaghetti.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Cynthia zegt:
grietje56 zegt:
grietje56 zegt:
Gerda Lamers zegt: