DIEN OP :
Verdeel de kip over de borden, bestrooi met wat verpulverde gedroogde thijm en een partje citroen.
Geef er een couscousgerecht bij en een salade.
Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse Kippendijen
PT800M
Marokkaanse Kippendijen
Een heerlijk marokkaanse kippendijen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
800 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kennissen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse Kippendijen te bereiden
1).Maak marinade van wortelsap, olijfolie, korianderblad en citroenrasp.
2).Marineer de kip gedurende 12 uur in deze marinade.
3).Maak intussen een mengsel van de kruiden, met zout en peper naar smaak.
4).Wrijf de drooggedepte kippendijen grondig in met het kruidenmengsel en zet ze 20 minuten in de oven op de velkant in een ruim bakblik.
5).Draai ze dan om met de velkant boven en laat ze nog eens ± 20 minuten braden.
6).Haal ze uit de oven en zet ze 10 minuten afgedekt met alu folie weg.
NOTABENE: Als je kippendijen gebruikt waarin de botjes nog zitten, moet je en langere oventijd in acht nemen (± 15 minuten).
2).Marineer de kip gedurende 12 uur in deze marinade.
3).Maak intussen een mengsel van de kruiden, met zout en peper naar smaak.
4).Wrijf de drooggedepte kippendijen grondig in met het kruidenmengsel en zet ze 20 minuten in de oven op de velkant in een ruim bakblik.
5).Draai ze dan om met de velkant boven en laat ze nog eens ± 20 minuten braden.
6).Haal ze uit de oven en zet ze 10 minuten afgedekt met alu folie weg.
NOTABENE: Als je kippendijen gebruikt waarin de botjes nog zitten, moet je en langere oventijd in acht nemen (± 15 minuten).