Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse stoofschotel
PT120M
Marokkaanse stoofschotel
Een heerlijk marokkaanse stoofschotel recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans Janssen
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse stoofschotel te bereiden
Verhit de helft van de olie met de boter en bak het vlees rondom bruin.
Bewaar het vlees in een schaal , draai het vuur lager en bak de uien in 5 minuten zacht.
Voeg de saffraan, gember en 1 theelepel kaneel, 1 ½ theelepel zout en versgemalen peper toe en bak alles 1 minuut mee.
Voeg daarna 375 milliliter water toe, goed doorroeren en doe dan het vlees weer in de pan, voeg het bosje koriander toe, dek de pan af en laat alles 1 ½ uur stoven.
Voeg na 1 ½ uur de rozijnen en 1 eetlepel honing toe, dek de pan af en laat alles nog 30 minuten stoven.
Was intussen de appels en snij ze in partjes. Verhit de boter en bak de appelpartjes in 10 minuten terwijl u ze regelmatig keert. Druppel de overgebleven honing erover en bestrooi ze met de rest van de kaneel, bak ze nog 5 minuten tot ze gekaramelliseerd zijn. Verdeel het vlees over een schaal en giet de saus erover en verdeel
de appelpartjes erover, bestrooi alles met geroosterde sesamzaad.Doe er gebakken aardappeltjes of couscous bij en sperzieboontjes.
Bewaar het vlees in een schaal , draai het vuur lager en bak de uien in 5 minuten zacht.
Voeg de saffraan, gember en 1 theelepel kaneel, 1 ½ theelepel zout en versgemalen peper toe en bak alles 1 minuut mee.
Voeg daarna 375 milliliter water toe, goed doorroeren en doe dan het vlees weer in de pan, voeg het bosje koriander toe, dek de pan af en laat alles 1 ½ uur stoven.
Voeg na 1 ½ uur de rozijnen en 1 eetlepel honing toe, dek de pan af en laat alles nog 30 minuten stoven.
Was intussen de appels en snij ze in partjes. Verhit de boter en bak de appelpartjes in 10 minuten terwijl u ze regelmatig keert. Druppel de overgebleven honing erover en bestrooi ze met de rest van de kaneel, bak ze nog 5 minuten tot ze gekaramelliseerd zijn. Verdeel het vlees over een schaal en giet de saus erover en verdeel
de appelpartjes erover, bestrooi alles met geroosterde sesamzaad.Doe er gebakken aardappeltjes of couscous bij en sperzieboontjes.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hansenannie zegt:
Het staat er wel in. Na 1 1/2 uur stoven rozijnen en honing toevoegen.
Eet smakelijk ,
Annie
Sylvia zegt: