Recept
« Terug naar recepten
Marokkaanse stoofschotel met kip, (zie opm)
PT50M
Marokkaanse stoofschotel met kip, (zie opm)
Een heerlijk marokkaanse stoofschotel met kip, (zie opm) recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Brood kan altijd
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marokkaanse stoofschotel met kip, (zie opm) te bereiden
Pers de citroen uit.
Verwijder de velletjes uit de geperste citroenschil en snijd de schil in repen.
Schep de stukken kip in een braadpan om met knoflook, ui, specerijen, verse koriander en zout naar smaak.
Schenk het citroensap en de olijfolie erover en schep ook de repen citroenschil en de olijven erdoor.
Zet het deksel op de pan en breng het geheel langzaam aan de kook.
Stoof de kip in 30-40 min. zachtjes gaar.
Serveer met grove sneden Marokkaans brood en een wortelsalade
Verwijder de velletjes uit de geperste citroenschil en snijd de schil in repen.
Schep de stukken kip in een braadpan om met knoflook, ui, specerijen, verse koriander en zout naar smaak.
Schenk het citroensap en de olijfolie erover en schep ook de repen citroenschil en de olijven erdoor.
Zet het deksel op de pan en breng het geheel langzaam aan de kook.
Stoof de kip in 30-40 min. zachtjes gaar.
Serveer met grove sneden Marokkaans brood en een wortelsalade