KookJij

Marsepeinspoken

Een heerlijk marsepeinspoken recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marsepeinspoken te bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem met de andere ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed met de mixer tot een deeg. Laat het 30 minuten staan. Rol iets meer dan de helft van het deeg uit met een dikte van 3 mm en snijd er 40 ronde schijfjes uit met een doorsnede van ongeveer 5 centimeter. Kneed het overige deeg overnieuw, rol het uit met een dikte van 3 mm en snijd er 40 ronde schijfjes van 3 centimeter doorsnede uit. Leg de schijfjes op een met bakpapier belegde bakplaat en schuif ze in het midden van de oven. Roer voor de vulling de boter met de overige ingrediënten tot een schuimige massa. Zet telkens 2 grote en daarop 2 kleine schijfjes op elkaar met de vulling ertussen en spuit er nog een toefje bovenop voor af te sluiten. Laat vervolgens 1 uur afkoelen. Rol de marsepein 2 mm dik uit op een met poedersuiker bestrooid werkvlak en snijd er ronde schijven uit van 12 centimeter doorsnede. Leg deze over de torentjes. Gebruik een beetje gesmolten chocolade om de ogen en mond op de spoken te spuiten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tomas

tomas zegt:
Hoeveel spookjes kun je eigenlijk met dit recept maken, groetjes.
S

S zegt:
Dit recept ga ik gebruiken voor school lijkt lkkr, hmm:D
jennifer

jennifer zegt:
eey wat een super cool recept ik had het ook gedaan voor mijn verjaardag en iedereen was super blij en ze zijden :vet das pas origineel : en ik zij ja dat weet ik



:p:D:);)
bobbeltje

bobbeltje zegt:
15 á 20 minuten moeten de schijfjes in de oven. Veel succes ermee.
jlokbraad

jlokbraad zegt:
hoe lang moeten de schijfjes in de oven het lijkt mij een leuk om deze spoken te maken voor de verjaardag van een van mijn kinderen
groetjes Jolanda