Recept
« Terug naar recepten
Marshmallow
PT5M
Marshmallow
Een heerlijk marshmallow recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
suikerfee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marshmallow te bereiden
Maak de suikersiroop met suiker, water en glucose.
In het begin roeren zodat alles mooi gemengd is.
Van het moment dat het kookt niet meer roeren.
Temperatuur controleren tot 125°C.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in water.
Klop de eiwitten op met een beetje suiker.
Als het eiwit stijfgeklopt is, voeg je al mixent de suikersiroop toe in een fijn straaltje.
Laat de gelatine blaadjes smelten in een pan.
Voeg dit ook al roerend toe bij het mengsel.
Blijven mixen op de laagste stand tot de grootste hitte eruit is.
Meng 1/2 zetmeel , 1/2 bloemsuiker en leg een laagje in een bakvorm.
Stort de helft van het mengsel in de bakvorm.
Voeg aan de andere helft een kleurstof en meng het goed en giet het bovenop het andere mengsel.
Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd met een mes dat je inwrijft met een beetje olie.
Alle kanten bepoederen met de bloemsuiker.
In het begin roeren zodat alles mooi gemengd is.
Van het moment dat het kookt niet meer roeren.
Temperatuur controleren tot 125°C.
Week ondertussen de gelatineblaadjes in water.
Klop de eiwitten op met een beetje suiker.
Als het eiwit stijfgeklopt is, voeg je al mixent de suikersiroop toe in een fijn straaltje.
Laat de gelatine blaadjes smelten in een pan.
Voeg dit ook al roerend toe bij het mengsel.
Blijven mixen op de laagste stand tot de grootste hitte eruit is.
Meng 1/2 zetmeel , 1/2 bloemsuiker en leg een laagje in een bakvorm.
Stort de helft van het mengsel in de bakvorm.
Voeg aan de andere helft een kleurstof en meng het goed en giet het bovenop het andere mengsel.
Laat afkoelen in de koelkast.
Snijd met een mes dat je inwrijft met een beetje olie.
Alle kanten bepoederen met de bloemsuiker.