De taart is nu in beginsel klaar en we kunnen dan 2 kanten uit:
A)We laten de taart heel en "bekleden" de bovenkant met allerlei vers fruit.
B)We verdelen met een verwarmd vlijm scherp mes de taart in 16 vierkantjes van 5 x 5 cm en leggen op
de bovenkant enkele verse vruchtjes.
*Geef bij het opdienen een toefje slagroom erbij
Recept
« Terug naar recepten
Mascarpone Citroen Taartje Met Verse Vruchtjes
PT2M
Mascarpone Citroen Taartje Met Verse Vruchtjes
Een heerlijk mascarpone citroen taartje met verse vruchtjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
16 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mascarpone Citroen Taartje Met Verse Vruchtjes te bereiden
KORST
""""""""""""
*Zet de oven op 180 - 200 graden Celsius
*Verkruimel de spritsen en koekjes door ze bv in stukjes te breken,in een plastic zak te doen en te pletten met de lege fles.
*Smelt de boter en voeg de kruimelmassa toe en roer dat goed door elkaar
*Bekleed het bakblik met alu-folie op een zodanige wijze dat er aan 2 zijden een overhang is
*Kwast de folie met boter in
*Doe boter-kruimelmassa in het bakblik en druk de massa goed aan over de bodem
*Zet in de voorverwarmde oven gedurende 12-13 minuten en haal er uit om af te koelen
#
VULLING
""""""""""""""
* Laat de oven staan op 180-200 graden Celsius
*Gebruik een electrische mixer om de suiker door de mascarpone te mixen.Dan één voor één de beide eieren er door blenden,dan de zeste en vervolgens de sour cream,citroensap en vanille-extract.
*Doe deze vulling op de koude taartkorst,verdeel goed en druk goed aan tegen de randen.
*Dit gaat de oven in gedurende ± 30 minuten totdat de vulling ook in het centrum is gezet en verdikt.
*Wanneer gaar, de taart uit de oven halen en uit het bakblik verwijderen door de slippen van de alu-overhang op te tillen.Eerst af laten koelen en dan door en door koud laten worden in de ijskast.
""""""""""""
*Zet de oven op 180 - 200 graden Celsius
*Verkruimel de spritsen en koekjes door ze bv in stukjes te breken,in een plastic zak te doen en te pletten met de lege fles.
*Smelt de boter en voeg de kruimelmassa toe en roer dat goed door elkaar
*Bekleed het bakblik met alu-folie op een zodanige wijze dat er aan 2 zijden een overhang is
*Kwast de folie met boter in
*Doe boter-kruimelmassa in het bakblik en druk de massa goed aan over de bodem
*Zet in de voorverwarmde oven gedurende 12-13 minuten en haal er uit om af te koelen
#
VULLING
""""""""""""""
* Laat de oven staan op 180-200 graden Celsius
*Gebruik een electrische mixer om de suiker door de mascarpone te mixen.Dan één voor één de beide eieren er door blenden,dan de zeste en vervolgens de sour cream,citroensap en vanille-extract.
*Doe deze vulling op de koude taartkorst,verdeel goed en druk goed aan tegen de randen.
*Dit gaat de oven in gedurende ± 30 minuten totdat de vulling ook in het centrum is gezet en verdikt.
*Wanneer gaar, de taart uit de oven halen en uit het bakblik verwijderen door de slippen van de alu-overhang op te tillen.Eerst af laten koelen en dan door en door koud laten worden in de ijskast.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Jan A:o:?
kris zegt: