Recept
« Terug naar recepten
Mascarpone koffiegebak
PT60M
Mascarpone koffiegebak
Een heerlijk mascarpone koffiegebak recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
R. van Veen - Rudolphs bakery 241112 - L. Breewel 241112
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mascarpone koffiegebak te bereiden
Chocobodem:
Roer de boter met de suiker glad en meng het ei erdoor.
Meng de bloem en het cacaopoeder door elkaar en roer door de boter.
Kneed tot een soepel deeg, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rol het deeg uit tot een lange plak die enkele centimeters groter is dan de bakvorm is.
Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg.
Prik gaatjes in de bodem, leg bakpapier op het deeg en verdeel daarover de blindbakvulling.
Bak de bodem in circa 20 minuten gaar.
Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en laat de bodem afkoelen.
Ganache:
Hak de chocolade grof en breng de room met de oploskoffie aan de kook.
Haal de pan van het vuur, schenk de room over de chocolade en roer goed door.
Laat de ganache afkoelen tot een spuitbare massa en roer glad.
Schep de ganache in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
Vulling:
Meng de mascarpone met de poedersuiker.
Verdeel over de chocobodem en spuit rozetten ganache op de mascarpone.
Roer de boter met de suiker glad en meng het ei erdoor.
Meng de bloem en het cacaopoeder door elkaar en roer door de boter.
Kneed tot een soepel deeg, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Rol het deeg uit tot een lange plak die enkele centimeters groter is dan de bakvorm is.
Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg.
Prik gaatjes in de bodem, leg bakpapier op het deeg en verdeel daarover de blindbakvulling.
Bak de bodem in circa 20 minuten gaar.
Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling en laat de bodem afkoelen.
Ganache:
Hak de chocolade grof en breng de room met de oploskoffie aan de kook.
Haal de pan van het vuur, schenk de room over de chocolade en roer goed door.
Laat de ganache afkoelen tot een spuitbare massa en roer glad.
Schep de ganache in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.
Vulling:
Meng de mascarpone met de poedersuiker.
Verdeel over de chocobodem en spuit rozetten ganache op de mascarpone.