Recept
« Terug naar recepten
Mascarpone met Perziken
PT30M
Mascarpone met Perziken
Een heerlijk mascarpone met perziken recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ingrid Lauwaerts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mascarpone met Perziken te bereiden
Snij 1kg perziken in stukjes. Laat 100gr siuker oplossen in het sap van i citroen. Doe er de perziken bij en eventueel een beetje kaneelpoeder of een stokje kaneel. Laat 5 min sudderen en zet opzij om af te koelen. Klop 250gr mascarpone op met 50gr suiker en vermeng de kaas met 2 stijf geklopte eiwitten. ( dat maak de kaas luchtiger, maar zonder eiwit kan het ook.) Schep het fruit en de kaas in laagjes in hoge glazen. Seveer goed gekoeld.