Recept
« Terug naar recepten
Mascarponemousse met koffiecaramel en lange vinger
PT30M
Mascarponemousse met koffiecaramel en lange vinger
Een heerlijk mascarponemousse met koffiecaramel en lange vinger recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Siska-Anna Douma
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6+ personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mascarponemousse met koffiecaramel en lange vinger te bereiden
Voor de koffiekaramel de suiker met het water opzetten in een steelpannetje met dikke bodem.
Heel geleidelijk het water laten verdampen totdat de suiker bruin wordt.
De suiker mag niet te heet worden, anders verbrandt het en wordt de karamel bitter.
De karamel afblussen met een scheutje sterke koffie.
Laten inkoken tot een stroperige massa.
Laten afkoelen.
Voor de mascarponemousse de eiwitten stijfslaan.
De mascarpone in een schaal mengen met de suiker, het stijfgeslagen eiwit er voorzichtig door spatelen.
Heel voorzichtig de amaretto door het mengsel spatelen.
Tot gebruik in de koelkast zetten.
Een laagje koffiekaramel in een glazen schaal doen.
Het mascarponemengsel erop scheppen.
De rest van de koffiekaramel erover heen schenken.
Lange vingers erin steken.
De schaal op tafel zetten en iedereen uit de schaal laten snoepen.
Heel geleidelijk het water laten verdampen totdat de suiker bruin wordt.
De suiker mag niet te heet worden, anders verbrandt het en wordt de karamel bitter.
De karamel afblussen met een scheutje sterke koffie.
Laten inkoken tot een stroperige massa.
Laten afkoelen.
Voor de mascarponemousse de eiwitten stijfslaan.
De mascarpone in een schaal mengen met de suiker, het stijfgeslagen eiwit er voorzichtig door spatelen.
Heel voorzichtig de amaretto door het mengsel spatelen.
Tot gebruik in de koelkast zetten.
Een laagje koffiekaramel in een glazen schaal doen.
Het mascarponemengsel erop scheppen.
De rest van de koffiekaramel erover heen schenken.
Lange vingers erin steken.
De schaal op tafel zetten en iedereen uit de schaal laten snoepen.