Recept
« Terug naar recepten
Mayonaise met iets extra
PT10M
Mayonaise met iets extra
Een heerlijk mayonaise met iets extra recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mayonaise met iets extra te bereiden
● Kruidenmayonaise : met gemengde tuinkruiden bieslook, peterselie, kervel
● Lichte mayonaise : meng 150 ml mayonaise met 150 ml magere yoghurt, kruiden met peper en zout en enkele druppels Tabasco toevoegen.
● Mosterdmayonaise : met enkele theelepels sterke mosterd
● Uienmayonaise : met fijngesnipperde en het sp van rode uien.
● Cocktailsaus : met ketchup, tabasco, cayennepeper en licht opgeklopte room. U kunt ook een scheutje cognac toevoegen.
● Citroenmayonaise : met citroensap en de zeste van 1 citroen.
● Roquefortmayonaise : met geplette roquefort en wat zwarte peper.
● Knoflookmayonaise : met gepureerde knoflook
● Zachte kerriemayonaise : met zachte mosterd en kerriepoeder
● Pittasaus : 4 el mayonaise - 4 el yoghurt - 4 teentjes knoflook, geperst - peper, zout, sterk paprikapoeder
● Paprikasaus : 2 rode paprika ontveld, ontpit, geroosterd - 4 el mayonaise - 2 el platte kaas - paprikapoeder - peper, zout (mix het paprikavlees fijn en meng het met de overige ingrediënten
● Lichte mayonaise : meng 150 ml mayonaise met 150 ml magere yoghurt, kruiden met peper en zout en enkele druppels Tabasco toevoegen.
● Mosterdmayonaise : met enkele theelepels sterke mosterd
● Uienmayonaise : met fijngesnipperde en het sp van rode uien.
● Cocktailsaus : met ketchup, tabasco, cayennepeper en licht opgeklopte room. U kunt ook een scheutje cognac toevoegen.
● Citroenmayonaise : met citroensap en de zeste van 1 citroen.
● Roquefortmayonaise : met geplette roquefort en wat zwarte peper.
● Knoflookmayonaise : met gepureerde knoflook
● Zachte kerriemayonaise : met zachte mosterd en kerriepoeder
● Pittasaus : 4 el mayonaise - 4 el yoghurt - 4 teentjes knoflook, geperst - peper, zout, sterk paprikapoeder
● Paprikasaus : 2 rode paprika ontveld, ontpit, geroosterd - 4 el mayonaise - 2 el platte kaas - paprikapoeder - peper, zout (mix het paprikavlees fijn en meng het met de overige ingrediënten