Recept
« Terug naar recepten
mayonaise
PT20M
mayonaise
Een heerlijk mayonaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe mayonaise te bereiden
Verwarm een mengkom met heet water, droog hem af en klop er de eidooiers in tot ze na 2 min dik en plakkerig zijn. Voeg azijn zout en mosterd toe en klop nog 30 sec door. Druppel onder voortdurend kloppen, de olie bij de eidooiers totdat de saus dik geworden is. Als de saus dik en romig is geworden is de kritieke fase voorbij en kan de rest van de olie er met een dun straaltje door geklopt worden. Indien de mayonaise te dik wordt of aanstalten maakt om te schiften kun je er wat warm water doorkloppen. Breng op smaak met wat dragonazijn, peper, zout en mosterd.