KookJij

mayonaise

Een heerlijk mayonaise recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe mayonaise te bereiden

Verwarm een mengkom met heet water, droog hem af en klop er de eidooiers in tot ze na 2 min dik en plakkerig zijn. Voeg azijn zout en mosterd toe en klop nog 30 sec door. Druppel onder voortdurend kloppen, de olie bij de eidooiers totdat de saus dik geworden is. Als de saus dik en romig is geworden is de kritieke fase voorbij en kan de rest van de olie er met een dun straaltje door geklopt worden. Indien de mayonaise te dik wordt of aanstalten maakt om te schiften kun je er wat warm water doorkloppen. Breng op smaak met wat dragonazijn, peper, zout en mosterd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst