Recept
« Terug naar recepten
Mayonaise
PT10M
Mayonaise
Een heerlijk mayonaise recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
66
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mayonaise te bereiden
Klop om te beginnen het ei op samen met de mosterd en de zout en peper. De mosterd zorgt voor een mooie binding.
Giet de zonnebloemolie in een dunne straal in de opgeklopte ei, mosterd en kruiden en klop tegelijkertijd flink.
Blijf de olie in een dunne straal gieten totdat je merkt dat de mayonaise begint te binden: dan mag je meer olie toevoegen, maar blijf flink kloppen totdat alle olie op is.
Klop verder tot de mayonaise zijn gewenste dikte heeft bekomen. Als u de mayonaise niet direct gebruikt, doe hem dan in een glazen kom.
Liefst niet in een gesloten bokaal: dan gaat de mayonaise snel schiften.
Opmerking:
Indien u van deze zelfgemaakte mayonaise nu Cocktailsaus wilt maken: Voeg als de mayonaise opgeklopt is 2 eetlepels ketchup, 2 eetlepels whiskey en 1 theelepel zachte paprikapoeder toe en klop alles nogmaals flink op tot u een cocktail saus hebt bekomen, die mooi roze - rood van kleur is. Veel lekkerder dan die in de supermarkt.
Giet de zonnebloemolie in een dunne straal in de opgeklopte ei, mosterd en kruiden en klop tegelijkertijd flink.
Blijf de olie in een dunne straal gieten totdat je merkt dat de mayonaise begint te binden: dan mag je meer olie toevoegen, maar blijf flink kloppen totdat alle olie op is.
Klop verder tot de mayonaise zijn gewenste dikte heeft bekomen. Als u de mayonaise niet direct gebruikt, doe hem dan in een glazen kom.
Liefst niet in een gesloten bokaal: dan gaat de mayonaise snel schiften.
Opmerking:
Indien u van deze zelfgemaakte mayonaise nu Cocktailsaus wilt maken: Voeg als de mayonaise opgeklopt is 2 eetlepels ketchup, 2 eetlepels whiskey en 1 theelepel zachte paprikapoeder toe en klop alles nogmaals flink op tot u een cocktail saus hebt bekomen, die mooi roze - rood van kleur is. Veel lekkerder dan die in de supermarkt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bertal zegt:
Ik heb het nog nooit geprobeerd, ik denk dat het een heel aparte smaak geeft, aangezien olijfolie een heel andere smaak heeft dan zonnebloemolie.
Ik zou zeggen; proberen.
Veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers
Moleculair koken 2 zegt:
Yasmin zegt:
wouter zegt:
Yasmin zegt:
jesse zegt:
greets
Gaëlle Boijmans zegt: