Recept
« Terug naar recepten
Medaillons van hertekalf met twee sauzen
PT45M
Medaillons van hertekalf met twee sauzen
Een heerlijk medaillons van hertekalf met twee sauzen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
CCPL
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Medaillons van hertekalf met twee sauzen te bereiden
PEPERSAUS:
Zet de kleingesneden sjalotjes aan in een beetje boter.
Blus af met cognac en wildfond en laat inkoken.
Zeef de saus, voeg room en rose peperkorrels toe en laat nogmaals inkoken.
Breng de saus op smaak met zout en monteer, kort voor het opdienen, indien nodig op met blokjes koude boter.
VLIERBESSENSAUS:
Zet de kleingesneden wortel, sjalot en bleekselderij aan in een beetje boter.
Blus af met vlierbessensap en wildfond.
Laat gedurende 30 minuten trekken.
Zeef de saus en voeg rode bessengelei toe en laat iets inkoken.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Monteer de saus, kort voor het uitserveren op met koude boter.
Kruid de biefstukjes met peper, bind (zonodig) met touwtje mooi op en schroei ze kort dicht in geklaarde boter.
Zet ze weg op kamertemperatuur.
UITSERVEREN:
Kruid de biefstukjes licht met zout en plaats ze gedurende 8 min. in voorverwarmde oven van 125 graden C.
Bedek spiegel van voorverwarmd bord met een lepeltje van elke saus.
Zet de kleingesneden sjalotjes aan in een beetje boter.
Blus af met cognac en wildfond en laat inkoken.
Zeef de saus, voeg room en rose peperkorrels toe en laat nogmaals inkoken.
Breng de saus op smaak met zout en monteer, kort voor het opdienen, indien nodig op met blokjes koude boter.
VLIERBESSENSAUS:
Zet de kleingesneden wortel, sjalot en bleekselderij aan in een beetje boter.
Blus af met vlierbessensap en wildfond.
Laat gedurende 30 minuten trekken.
Zeef de saus en voeg rode bessengelei toe en laat iets inkoken.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Monteer de saus, kort voor het uitserveren op met koude boter.
Kruid de biefstukjes met peper, bind (zonodig) met touwtje mooi op en schroei ze kort dicht in geklaarde boter.
Zet ze weg op kamertemperatuur.
UITSERVEREN:
Kruid de biefstukjes licht met zout en plaats ze gedurende 8 min. in voorverwarmde oven van 125 graden C.
Bedek spiegel van voorverwarmd bord met een lepeltje van elke saus.
Bertal zegt:
Ik zou er spruitjes, rode kool en aardappelgratin of aardappelpuree bij doen. Succes:);)gr Bert