Recept
« Terug naar recepten
Mediterrane dressing
PT20M
Mediterrane dressing
Een heerlijk mediterrane dressing recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
corne huijgens
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
www.restaurantvillahtehof.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterrane dressing te bereiden
• Zweet de sjalot, knoflook en venkelpoeder aan tot dit glazig is.
• Blus dit af met de witte wijn en de gevogeltefond.
• Reduceer zachtjes tot de helft.
• Meng ondertussen de knoflook, citroenschil en de gehakte salie.
• Roer met een staafmixer of garde de olijfolie door de reductie (de reductie van het vuur en tiede doormengen)
• Voeg hierna het citroensap en het saliemengsel toe.
• Maak op smaak met iets zeezout
• Blus dit af met de witte wijn en de gevogeltefond.
• Reduceer zachtjes tot de helft.
• Meng ondertussen de knoflook, citroenschil en de gehakte salie.
• Roer met een staafmixer of garde de olijfolie door de reductie (de reductie van het vuur en tiede doormengen)
• Voeg hierna het citroensap en het saliemengsel toe.
• Maak op smaak met iets zeezout
Mijn kookverhaal (corne huijgens)
Het is gewoon lekker