KookJij

Mediterrane penne met tonijn

Een heerlijk mediterrane penne met tonijn recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie: 545 kCal energie
33 Gram eiwit
13 Gram vet
74 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mediterrane penne met tonijn te bereiden

Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
Verhit in een koekenpan de olijfolie.
Fruit de knoflook en ui 5 minuten.
Voeg de komijn, aubergine en rode paprika toe en bak nog 8 minuten.
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk.
Kook 5 minuten op laag vuur tot een dikke tomatensaus.
Schep de tonijn en olijven door de tomatensaus.
Verwarm nog 3-4 minuten en breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en schep door de tomatensaus.
Verdeel de pasta over 4 diepe borden en garneer met een flinke toef rucola.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tinus

tinus zegt:
Lekker recept.