Recept
« Terug naar recepten
Mediterrane penne met tonijn
PT30M
Mediterrane penne met tonijn
Een heerlijk mediterrane penne met tonijn recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
545 kCal energie
33 Gram eiwit
13 Gram vet
74 Gram koolhydraten
33 Gram eiwit
13 Gram vet
74 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
visopzijnbest.nl
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mediterrane penne met tonijn te bereiden
Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
Verhit in een koekenpan de olijfolie.
Fruit de knoflook en ui 5 minuten.
Voeg de komijn, aubergine en rode paprika toe en bak nog 8 minuten.
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk.
Kook 5 minuten op laag vuur tot een dikke tomatensaus.
Schep de tonijn en olijven door de tomatensaus.
Verwarm nog 3-4 minuten en breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en schep door de tomatensaus.
Verdeel de pasta over 4 diepe borden en garneer met een flinke toef rucola.
Verhit in een koekenpan de olijfolie.
Fruit de knoflook en ui 5 minuten.
Voeg de komijn, aubergine en rode paprika toe en bak nog 8 minuten.
Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze met een spatel stuk.
Kook 5 minuten op laag vuur tot een dikke tomatensaus.
Schep de tonijn en olijven door de tomatensaus.
Verwarm nog 3-4 minuten en breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af en schep door de tomatensaus.
Verdeel de pasta over 4 diepe borden en garneer met een flinke toef rucola.
tinus zegt: