Dit recept is best lekker en apart, maar helaas zijn meiknolletjes moeilijk te krijgen. In Nederland toch een vergeten groente?
Ze schijnen toch, ondanks de naam, het hele jaar te koop te zijn.Toch maar nogmaals in Frankrijk bereiden.
Recept
« Terug naar recepten
Meiknolletjes met cider
PT50M
Meiknolletjes met cider
Een heerlijk meiknolletjes met cider recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Groenten uit de Franse Keuken 1984
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meiknolletjes met cider te bereiden
1. De knolletjes schillen en wassen. Als ze heel klein zijn heel laten, anders halveren of in kwarten of parten snijden.
2. Breng water met een klein beetje zout aan de kook, doe daarin de knolletjes en laat ze ± 5 minuten koken. Laat ze uitlekken in een vergiet of zeef. Dep ze droog met keukenpapier of met een schone theedoek en zet ze even apart.
3. Giet de cider in de pan en laat die op middelhoog vuur zonder deksel flink inkoken zodat ongeveer de helft van de hoeveelheid overblijft.
4. Verhit de boter in de braadpan. De meiknolletjes op middelhoog vuur hierin rondom bruin bakken. Van tijd tot tijd roeren zodat ze gelijkmatig bruinen.
5. Giet dan de ingekookte cider bij de knolletjes en ook de bouillon.
6. Voeg dan het bouquet garni en peper toe. Proeven of er nog zout en/of peper bij moet.
7. Laat de meiknolletjes zachtjes lekker sudderen (ong. 1/ 2 uur). Met behulp van het touwtje het bouquet garni daarna verwijderen .
2. Breng water met een klein beetje zout aan de kook, doe daarin de knolletjes en laat ze ± 5 minuten koken. Laat ze uitlekken in een vergiet of zeef. Dep ze droog met keukenpapier of met een schone theedoek en zet ze even apart.
3. Giet de cider in de pan en laat die op middelhoog vuur zonder deksel flink inkoken zodat ongeveer de helft van de hoeveelheid overblijft.
4. Verhit de boter in de braadpan. De meiknolletjes op middelhoog vuur hierin rondom bruin bakken. Van tijd tot tijd roeren zodat ze gelijkmatig bruinen.
5. Giet dan de ingekookte cider bij de knolletjes en ook de bouillon.
6. Voeg dan het bouquet garni en peper toe. Proeven of er nog zout en/of peper bij moet.
7. Laat de meiknolletjes zachtjes lekker sudderen (ong. 1/ 2 uur). Met behulp van het touwtje het bouquet garni daarna verwijderen .
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
martje verwaayen zegt:
martje verwaayen zegt:
fabita zegt:
Ankie zegt:
fabita zegt:
mia7 zegt:
Weltrusten Flavia :)
fabita zegt:
mia7 zegt:
flavia zegt:
Ik zal na kerst ergens anders kijken. Ik wens je zeer prettige kerstdagen toe.:);)