KookJij

Meloen Soep II

Combinatie van meloen en mais is een bekende. Voor de crunch hierbij een knapperig gebakken stuk Spaanse ham
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - Koude
  2. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie: 75 kCal energie
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meloen Soep II te bereiden

  1. Leg 4 eetlepels mais apart, 4 theelepels gesnipperde ui en 4 blaadjes munt
  2. Doe dan in de keukenblender de rest van de mais, ui, munt, knoflook, limoensap, meloen, lombok en pureer tot een homogene gladde substantie.
  3. Met een draaiende motor de kippenbouillon er bij gieten, op smaak brengen met zout en peper en vervolgens 1 uurtje in de ijskast zetten.
  4. Leg de plakjes ham op een bakplaat en leg er iets plats en zwaars op. Schuif dit geheel gedurende 7 minuten in de oven.
  5. Bak de maiskorrels in een droge koekepan tot ze beginnen te bruinen.
  6. Verdeel de soep over de borden en versier met de munt en de maiskorrles en geef er een knapperig gebakken stukje ham bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef er een glas cava bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst