Recept
« Terug naar recepten
Meloen Soep II
PT75M
Meloen Soep II
Combinatie van meloen en mais is een bekende. Voor de crunch hierbij een knapperig gebakken stuk Spaanse ham
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - Koude
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
75 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meloen Soep II te bereiden
- Leg 4 eetlepels mais apart, 4 theelepels gesnipperde ui en 4 blaadjes munt
- Doe dan in de keukenblender de rest van de mais, ui, munt, knoflook, limoensap, meloen, lombok en pureer tot een homogene gladde substantie.
- Met een draaiende motor de kippenbouillon er bij gieten, op smaak brengen met zout en peper en vervolgens 1 uurtje in de ijskast zetten.
- Leg de plakjes ham op een bakplaat en leg er iets plats en zwaars op. Schuif dit geheel gedurende 7 minuten in de oven.
- Bak de maiskorrels in een droge koekepan tot ze beginnen te bruinen.
- Verdeel de soep over de borden en versier met de munt en de maiskorrles en geef er een knapperig gebakken stukje ham bij.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef er een glas cava bij.