Recept
« Terug naar recepten
Merengues met chocoladesaus
PT80M
Merengues met chocoladesaus
Een heerlijk merengues met chocoladesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Merengues met chocoladesaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 120˚C. Bedek een bakplaat met vetvrij papier met zachte boter en bestrooi deze met bloem. Klop de overtollige bloem eraf door het papier even snel om te draaien.
Klop vervolgens de eiwitten in een vetvrij gemaakte kom met een vetvrij gemaakte garde of mixer totdat deze stijf beginnen te worden. Voeg dan geleidelijk zout en poedersuiker aan de massa toe. Blijf daarna kloppen totdat de massa zo stijf is dat deze, als u de kom op z’n kop houdt, in de kom blijft hangen.
Schep vervolgens 10 gelijke, iets langwerpige, bergjes van het eiwit op de bebloemde bakplaat. Zet de eiwitbergjes in de oven en laat ze ca. 50 minuten op 120˚C. drogen. Beginnen ze tussendoor te kleuren, verlaag dan de oventemperatuur tot 90-100˚C. Zet daarna de oven uit en laat de merengues afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.
Maak in de tussentijd de chocoladesaus door stukjes chocolade te smelten samen met de suiker en het water in een kom die in een pan met kokend water is geplaatst (au bain marie). Verdeel de afgekoelde eiwitschuimpjes over de borden en besprenkel deze met de chocoladesaus en het gebrande amandelschaafsel. Garneer met takjes munt.
Klop vervolgens de eiwitten in een vetvrij gemaakte kom met een vetvrij gemaakte garde of mixer totdat deze stijf beginnen te worden. Voeg dan geleidelijk zout en poedersuiker aan de massa toe. Blijf daarna kloppen totdat de massa zo stijf is dat deze, als u de kom op z’n kop houdt, in de kom blijft hangen.
Schep vervolgens 10 gelijke, iets langwerpige, bergjes van het eiwit op de bebloemde bakplaat. Zet de eiwitbergjes in de oven en laat ze ca. 50 minuten op 120˚C. drogen. Beginnen ze tussendoor te kleuren, verlaag dan de oventemperatuur tot 90-100˚C. Zet daarna de oven uit en laat de merengues afkoelen in de oven met de ovendeur op een kier.
Maak in de tussentijd de chocoladesaus door stukjes chocolade te smelten samen met de suiker en het water in een kom die in een pan met kokend water is geplaatst (au bain marie). Verdeel de afgekoelde eiwitschuimpjes over de borden en besprenkel deze met de chocoladesaus en het gebrande amandelschaafsel. Garneer met takjes munt.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
Fijne feestdagen!!
Groetjes,
Anna
KookJij
mandy zegt:
Bedankt voor je reactie, dan ga ik ze lekker vast maken,Jij ook fijne dagen.groetjes Mandy