Recept
« Terug naar recepten
Meringuetaart met mascarpone
PT20M
Meringuetaart met mascarpone
Een heerlijk meringuetaart met mascarpone recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Aeja Choe
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
470 kCal energie
8 Gram eiwit
24 Gram vet
39 Gram koolhydraten
8 Gram eiwit
24 Gram vet
39 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
AH
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meringuetaart met mascarpone te bereiden
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Schep het bevroren fruit met 50 ml wijn en 50 g suiker om. Laat het fruit op kamertemperatuur ontdooien en marineren, schep het regelmatig om. Doe alleen de eiwitten in een schaal en klop met de mixer of de keukenmachine de eiwitten met een snufje zout tot stevige pieken. Voeg 200 g suiker in 2-3 porties toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is.
Test dit door de kom op z'n kop te houden, het eiwit valt er niet uit.
Teken op een vel bakpapier een grote cirkel van 24 cm en een kleinere cirkel van 20 cm. Schep het eiwit in de cirkels.
Bak de meringues ca. 1,5 uur in de voorverwarmde oven. De buitenkant is nu krokant en de binnenkant zacht en taai. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven, met de deur op een kier, afkoelen (steek een houten lepel tussen de deur). Klop met de mixer de mascarpone met de vanillesuiker zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over beide meringues. Leg de grote meringue op een schaal en verdeel er tweederde van het fruit over. Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover. Snijd de taart aan tafel met een scherp mes in mooie punten en schenk de resterende rosé erbij.
Schep het bevroren fruit met 50 ml wijn en 50 g suiker om. Laat het fruit op kamertemperatuur ontdooien en marineren, schep het regelmatig om. Doe alleen de eiwitten in een schaal en klop met de mixer of de keukenmachine de eiwitten met een snufje zout tot stevige pieken. Voeg 200 g suiker in 2-3 porties toe en klop tot het eiwit glanst en helemaal stijf is.
Test dit door de kom op z'n kop te houden, het eiwit valt er niet uit.
Teken op een vel bakpapier een grote cirkel van 24 cm en een kleinere cirkel van 20 cm. Schep het eiwit in de cirkels.
Bak de meringues ca. 1,5 uur in de voorverwarmde oven. De buitenkant is nu krokant en de binnenkant zacht en taai. Zet de oven uit en laat de meringues in de oven, met de deur op een kier, afkoelen (steek een houten lepel tussen de deur). Klop met de mixer de mascarpone met de vanillesuiker zacht en luchtig. Verdeel de vanillemascarpone over beide meringues. Leg de grote meringue op een schaal en verdeel er tweederde van het fruit over. Leg de kleine meringue erop en verdeel de rest van het fruit erover. Snijd de taart aan tafel met een scherp mes in mooie punten en schenk de resterende rosé erbij.
Anna zegt:
De bronvermelding staat er netjes bij, hoor. Zie bron: AH;)