KookJij

Met Citroen Geglaceerde Kip

Glaceren is een ingredient voorzien van een glanzend laagje. Worteltjes in roomboter bv, of kip cq eend insmeren met een honing houdende mix en vervolgens in de oven leggen, enz.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Met Citroen Geglaceerde Kip te bereiden

  1. OM TE GLACEREN: Meng de kippenbouillon met de zeste, citroensap, honing, soysaus, gember, maizena en zet dit even apart.
  2. De stukjes kip goed droogdeppen en ruim zouten en peperen.
  3. Verhit de sesam-olie met de rijst-olie tot een zinderende hete massa in een anti aanbakkoekenpan en bak daarin in een enkele laag de stukjes kip mooi goudblond.
  4. Dan de glaceer-mix toevoegen, aan de kook brengen en de kip 8 minuten daarin laten sudderen. De saus moet dan lobbig zijn geworden
  5. Breng de kip verder op smaak met peper en zout. Geef er rijst bij.
  6. Als groente bv spercieboontjes: 500 gram schoongemaakte spercieboontjes in een mengsel van 5 cc roomboter en 5 cc olijfolie opwarmen. Dan overgieten met 175 cc kippenbouillon en daarin 8 minuten laten koken OF
  7. Groente uit de oven: De desbetreffende groente (broccoli, groene asperges, witte asperge, bloemkool, pompoen, wortel) insmeren met knoflookolie en vervolgens in een enkele laag leggen op een ingesmeerd stuk alu-folie op een bakblik, dat 12 - 15 minuten in een oven op 220 graden Celsius.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een glas witte wijn. (Niet al te zuur en ook niet beendroog)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst