Recept
« Terug naar recepten
Met erwtjes en parmezaan gevulde tomaten
PT30M
Met erwtjes en parmezaan gevulde tomaten
Een heerlijk met erwtjes en parmezaan gevulde tomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Low Budget
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
primo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Met erwtjes en parmezaan gevulde tomaten te bereiden
Kook de rijst gaar.
Verwarm de oven voor op 220°c.
Snijd de hoedjes van de tomaten en hol de tomaten uit met een lepel.
Zet ze omgekeerd in een vergiet om ze goed te laten uitlekken.
Kook de diepvrieserwtjes tot ze beetgaar zijn of spoel de erwtjes uit blik onder koud water en laat goed uitlekken.
meng de bloem en de vloeibare boter (= beurre manié)
in een kopje.
Als de beurre manié wat te droog en te klonterig is, voeg dan wat vloeibare boter toe.
Breng de melk met het verkruimelde groentenbouillonblokje net niet aan de kook.
Meng de beurre manié met de melk en laat op een zacht vuurtje indikken, ongeveer (3 minuten).
Doe er de parmezaan bij.
Roer nog even flink door.
Het is normaal dat de saus heel dik is.
Voeg de erwtjes toe en meng.
Vul de tomaten met de saus.
Giet de olijfolie in een ovenschaal, schik hierop de gevulde tomaten.
Zet de schotel 25 minuten in de oven.
Dien op met de rijst.
Verwarm de oven voor op 220°c.
Snijd de hoedjes van de tomaten en hol de tomaten uit met een lepel.
Zet ze omgekeerd in een vergiet om ze goed te laten uitlekken.
Kook de diepvrieserwtjes tot ze beetgaar zijn of spoel de erwtjes uit blik onder koud water en laat goed uitlekken.
meng de bloem en de vloeibare boter (= beurre manié)
in een kopje.
Als de beurre manié wat te droog en te klonterig is, voeg dan wat vloeibare boter toe.
Breng de melk met het verkruimelde groentenbouillonblokje net niet aan de kook.
Meng de beurre manié met de melk en laat op een zacht vuurtje indikken, ongeveer (3 minuten).
Doe er de parmezaan bij.
Roer nog even flink door.
Het is normaal dat de saus heel dik is.
Voeg de erwtjes toe en meng.
Vul de tomaten met de saus.
Giet de olijfolie in een ovenschaal, schik hierop de gevulde tomaten.
Zet de schotel 25 minuten in de oven.
Dien op met de rijst.