KookJij

Met erwtjes en parmezaan gevulde tomaten

Een heerlijk met erwtjes en parmezaan gevulde tomaten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: primo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Met erwtjes en parmezaan gevulde tomaten te bereiden

Kook de rijst gaar.
Verwarm de oven voor op 220°c.
Snijd de hoedjes van de tomaten en hol de tomaten uit met een lepel.
Zet ze omgekeerd in een vergiet om ze goed te laten uitlekken.
Kook de diepvrieserwtjes tot ze beetgaar zijn of spoel de erwtjes uit blik onder koud water en laat goed uitlekken.
meng de bloem en de vloeibare boter (= beurre manié)
in een kopje.
Als de beurre manié wat te droog en te klonterig is, voeg dan wat vloeibare boter toe.
Breng de melk met het verkruimelde groentenbouillonblokje net niet aan de kook.
Meng de beurre manié met de melk en laat op een zacht vuurtje indikken, ongeveer (3 minuten).
Doe er de parmezaan bij.
Roer nog even flink door.
Het is normaal dat de saus heel dik is.
Voeg de erwtjes toe en meng.
Vul de tomaten met de saus.
Giet de olijfolie in een ovenschaal, schik hierop de gevulde tomaten.
Zet de schotel 25 minuten in de oven.
Dien op met de rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst