Recept
« Terug naar recepten
Met lamsoren gevulde zeeduivel op zeekraal
PT30M
Met lamsoren gevulde zeeduivel op zeekraal
Een heerlijk met lamsoren gevulde zeeduivel op zeekraal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vis en vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Met lamsoren gevulde zeeduivel op zeekraal te bereiden
Snijd het stuk zeeduivelfilet mooi bij. Pureer het afsnijdsel (ca 150 g.) in de keukenmachine. Voeg zoveel ei en room toe dat een stevige farce ontstaat. Breng de farce op smaak met peper en zout. Zet in de koelkast tot verder gebruik.
Halveer de pepertjes en verwijder de zaadlijsten. Hak het vruchtvlees heel fijn. Schil en rasp de gemberwortel
Bereiding
Blancheer de lamsoren 1 minuut in kokend water (zonder zout) en laat de groente vervolgens goed uitlekken. Druk het overtollige vocht uit de lamsoren.
Bestrijk de varkensdarm met de farce en leg de lamsoren hier weer op. Bestrooi de zeeduivelfilet met peper en zout en leg de vis op de lamsoren. Rol het geheel stevig in de varkensdarm.
Kook de visbouillon samen met de helft van de pepertjes en de gemberwortel in tot een derde. Zeef het vocht, voeg de room toe en laat het geheel inkoken tot sausdikte. Bak de ingepakte zeeduivel in hete olijfolie licht aan en laat de rol in een op 180ºC. voorverwarmde oven verder gaar worden. kook de zeekraal in water met een klontje boter in 1-2 minuten beetgaar. Laat de groente uitlekken.
Breng de saus op smaak met peper en zout. Klop vlak voor het serveren de in klontjes verdeel de ijskoude boter door met de staafmixer door de saus en voeg de rest van de pepertjes toe.
Serveren
Verdeel de zeekraal over vier warme borden en leg de in plakken gesneden zeeduivel hierop. Leg de (verwarmde) kreeftenscharen in het midden van de borden en schep de saus rond het gerecht.
Halveer de pepertjes en verwijder de zaadlijsten. Hak het vruchtvlees heel fijn. Schil en rasp de gemberwortel
Bereiding
Blancheer de lamsoren 1 minuut in kokend water (zonder zout) en laat de groente vervolgens goed uitlekken. Druk het overtollige vocht uit de lamsoren.
Bestrijk de varkensdarm met de farce en leg de lamsoren hier weer op. Bestrooi de zeeduivelfilet met peper en zout en leg de vis op de lamsoren. Rol het geheel stevig in de varkensdarm.
Kook de visbouillon samen met de helft van de pepertjes en de gemberwortel in tot een derde. Zeef het vocht, voeg de room toe en laat het geheel inkoken tot sausdikte. Bak de ingepakte zeeduivel in hete olijfolie licht aan en laat de rol in een op 180ºC. voorverwarmde oven verder gaar worden. kook de zeekraal in water met een klontje boter in 1-2 minuten beetgaar. Laat de groente uitlekken.
Breng de saus op smaak met peper en zout. Klop vlak voor het serveren de in klontjes verdeel de ijskoude boter door met de staafmixer door de saus en voeg de rest van de pepertjes toe.
Serveren
Verdeel de zeekraal over vier warme borden en leg de in plakken gesneden zeeduivel hierop. Leg de (verwarmde) kreeftenscharen in het midden van de borden en schep de saus rond het gerecht.