Recept
« Terug naar recepten
Met zuurkool gevulde kip
PT20M
Met zuurkool gevulde kip
Een heerlijk met zuurkool gevulde kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ine Zevenbergen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2-3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Met zuurkool gevulde kip te bereiden
was de kip van binnen en buiten en droog hem. Laat intussen de zuurkool in een pan zachtjes 10 minuten koken.
Giet overtollig vocht eraf. Plet de jeneverbessen en roer ze door de zuurkool. Snijd de ham aan stukjes en roer ook die door de zuurkool. Vul vervolgens de kip met dit mengsel en bindt hem dicht. Zet de kip ca. 70 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Als de kip bijna klaar is maak je de jachtsaus. Gebruik de sherry i.p.v. het in het recept genoemde water. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer er het potje zure room doorheen.
Haal de kip uit de oven, knip hem doormidden en plaats op ieder bord een helft met de zuurkool erbij. Giet er wat saus overheen. Serveer de rst er apart bij. Heerlijk met aardappelpuree.
Giet overtollig vocht eraf. Plet de jeneverbessen en roer ze door de zuurkool. Snijd de ham aan stukjes en roer ook die door de zuurkool. Vul vervolgens de kip met dit mengsel en bindt hem dicht. Zet de kip ca. 70 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Als de kip bijna klaar is maak je de jachtsaus. Gebruik de sherry i.p.v. het in het recept genoemde water. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer er het potje zure room doorheen.
Haal de kip uit de oven, knip hem doormidden en plaats op ieder bord een helft met de zuurkool erbij. Giet er wat saus overheen. Serveer de rst er apart bij. Heerlijk met aardappelpuree.
katasroof zegt: