Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse aardappelschotel
PT30M
Mexicaanse aardappelschotel
Een heerlijk mexicaanse aardappelschotel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Stefan de Bruin
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
265 kCal energie
6 Gram eiwit
11 Gram vet
35 Gram koolhydraten
6 Gram eiwit
11 Gram vet
35 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse aardappelschotel te bereiden
1. snijd de krieltjes in plakjes van 1/2 cm dik. maak de paprika's schoon, was ze en snijd ze in stukken. halveer de chilipepers, verwijder de zaadjes, en snijd fijn. pel de ui en snijd in blokjes.
2. verhit de olie in een pan. bak daarin de aardappelplakjes in 10 min aan beide kanten goudbruin(*).
voeg paprika's, chili's en ui toe en bak ze 10 min. mee
3. roer de groenten tijdens het bakken af en toe goed door. voeg de tomaten toe en verwarm het geheel nog 4-5 min. tot de groenten heet zijn.
4. breng tot slot op smaak met citroensap, zout en peper. serveer de krieltjes bestrooid met peperselie of koriander. de aardappelschotel is heerlijk bij gegrilde worstjes.
Eet Smakelijk!
2. verhit de olie in een pan. bak daarin de aardappelplakjes in 10 min aan beide kanten goudbruin(*).
voeg paprika's, chili's en ui toe en bak ze 10 min. mee
3. roer de groenten tijdens het bakken af en toe goed door. voeg de tomaten toe en verwarm het geheel nog 4-5 min. tot de groenten heet zijn.
4. breng tot slot op smaak met citroensap, zout en peper. serveer de krieltjes bestrooid met peperselie of koriander. de aardappelschotel is heerlijk bij gegrilde worstjes.
Eet Smakelijk!