Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse ovenschotel met kip, paprika en courgette
PT30M
Mexicaanse ovenschotel met kip, paprika en courgette
Een heerlijk mexicaanse ovenschotel met kip, paprika en courgette recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2/3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
lekkerensimpel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse ovenschotel met kip, paprika en courgette te bereiden
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Vervolgens snijd je de groenten: de ui, paprika en courgette, in blokjes. Bak deze aan in een koekenpan met een beetje olijfolie, circa 5 minuten totdat de paprika een beetje zacht is en de ui begint te kleuren.
Ondertussen breng je de kip op smaak met kipkruiden. Bak ook de kip totdat deze een beetje begint te kleuren, circa 3-5 minuten.
Schep daarna de groenten en de kipblokjes in een ovenschaal en verdeel de creme fraiche hier overheen.
Daarna de tortilla chips en de geraspte kaas over de ovenschotel. De ovenschotel kan nu voor ongeveer 10-12 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Serveer de Mexicaanse ovenschotel met lekker wat rijst en smullen maar!
Ondertussen breng je de kip op smaak met kipkruiden. Bak ook de kip totdat deze een beetje begint te kleuren, circa 3-5 minuten.
Schep daarna de groenten en de kipblokjes in een ovenschaal en verdeel de creme fraiche hier overheen.
Daarna de tortilla chips en de geraspte kaas over de ovenschotel. De ovenschotel kan nu voor ongeveer 10-12 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Serveer de Mexicaanse ovenschotel met lekker wat rijst en smullen maar!