Recept
« Terug naar recepten
Micky Moussetaart
PT60M
Micky Moussetaart
Een heerlijk micky moussetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dr oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Micky Moussetaart te bereiden
Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 180 graden
Verwarm de oven voor. Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de boter bij de hazelnootcrème en meng dit samen met het meel door het eimengsel. Giet het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm en strijk dit glad. Schuif de bakvorm gedurende ca 35 minuten in het onderste deel van de oven. Snijd de afgekoelde taart 3 keer horizontaal door. Bestrijk de taartbodem met jam en plaats de tweede taartschijf hierop.
Klop voor de crème de room, de hazelnootpasta, de poedersuiker en de Klop-Fix stijf. Bestrijk de taart met ¾ van deze crème en plaats de laatste taartschijf hierop. Bestrijk de rand van de taart met de overgebleven crème en versier deze met chocolade hagelslag. Plaats de taart in de koelkast. Rol voor de versiering de marsepein uit op een met poedersuiker bestrooid werkblad en snijd met behulp van de rand van de springvorm een cirkel (24 cm diameter) uit. Leg deze cirkel op de taart.
Snijd uit de ouwel de ogen en de oren. Laat de glazuur vloeibaar worden. Bestrijk de oren met glazuur en steek deze tussen de bovenste taartschijf en de marsepeincirkel. Meng een beetje glazuur met wat rum tot het vloeibaar (romig) is en doe dit in een spuitzakje. Vorm hiermee omtrekken van de neus, de ogen en het gezicht en vul dit op met de rest van het glazuur.
De taart kan ook zonder ouwel gemaakt worden. Het wit van de ogen wordt dan vervangen door een ovaal lijntje van
vloeibare chocolade.
Elektrische oven: 180 graden
Verwarm de oven voor. Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg de boter bij de hazelnootcrème en meng dit samen met het meel door het eimengsel. Giet het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm en strijk dit glad. Schuif de bakvorm gedurende ca 35 minuten in het onderste deel van de oven. Snijd de afgekoelde taart 3 keer horizontaal door. Bestrijk de taartbodem met jam en plaats de tweede taartschijf hierop.
Klop voor de crème de room, de hazelnootpasta, de poedersuiker en de Klop-Fix stijf. Bestrijk de taart met ¾ van deze crème en plaats de laatste taartschijf hierop. Bestrijk de rand van de taart met de overgebleven crème en versier deze met chocolade hagelslag. Plaats de taart in de koelkast. Rol voor de versiering de marsepein uit op een met poedersuiker bestrooid werkblad en snijd met behulp van de rand van de springvorm een cirkel (24 cm diameter) uit. Leg deze cirkel op de taart.
Snijd uit de ouwel de ogen en de oren. Laat de glazuur vloeibaar worden. Bestrijk de oren met glazuur en steek deze tussen de bovenste taartschijf en de marsepeincirkel. Meng een beetje glazuur met wat rum tot het vloeibaar (romig) is en doe dit in een spuitzakje. Vorm hiermee omtrekken van de neus, de ogen en het gezicht en vul dit op met de rest van het glazuur.
De taart kan ook zonder ouwel gemaakt worden. Het wit van de ogen wordt dan vervangen door een ovaal lijntje van
vloeibare chocolade.
loes zegt: