Recept
« Terug naar recepten
Mie cuit van rode poon met coulis van tomaten en paprika, minitomaat en verse kruiden
PT45M
Mie cuit van rode poon met coulis van tomaten en paprika, minitomaat en verse kruiden
Een heerlijk mie cuit van rode poon met coulis van tomaten en paprika, minitomaat en verse kruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mie cuit van rode poon met coulis van tomaten en paprika, minitomaat en verse kruiden te bereiden
Verdeel de visfilets in gelijke stukken. Gaar half onder de grill, besprenkeld met olijfolie, peper, zout en citroensap.
Mix de tomaten tot tomatenpuree, passeer door een fijne zeef. Kruid met peper, zout en suiker. Voeg wat rode wijnazijn toe.
Pof de paprika’s op de barbecue (of in een hete lucht oven) gedurende 30 minuten. Pel ze en stoof ze aan met 1 ui. Bevochtig met een scheutje room. Mix het geheel dan op tot een gladde massa.
Snij een kruisje in de tomaten, leg ze kort in kokend water laat schrikken in ijswater. Verwijder dan de pel.
Schik de poon in het midden van het bord. Lege de kerstomaatjes op en rond de vis. Spuit puntjes van beide coulis ertussen. Werk af met een beetje yoghurt en drapeer wat kruiden over het gerecht.
Mix de tomaten tot tomatenpuree, passeer door een fijne zeef. Kruid met peper, zout en suiker. Voeg wat rode wijnazijn toe.
Pof de paprika’s op de barbecue (of in een hete lucht oven) gedurende 30 minuten. Pel ze en stoof ze aan met 1 ui. Bevochtig met een scheutje room. Mix het geheel dan op tot een gladde massa.
Snij een kruisje in de tomaten, leg ze kort in kokend water laat schrikken in ijswater. Verwijder dan de pel.
Schik de poon in het midden van het bord. Lege de kerstomaatjes op en rond de vis. Spuit puntjes van beide coulis ertussen. Werk af met een beetje yoghurt en drapeer wat kruiden over het gerecht.