Recept
« Terug naar recepten
Mignonnettes met Bleu des Moines en hazelnoten
PT30M
Mignonnettes met Bleu des Moines en hazelnoten
Een heerlijk mignonnettes met bleu des moines en hazelnoten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kaasrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mignonnettes met Bleu des Moines en hazelnoten te bereiden
De geschaafde hazelnoten droog roosteren (d.w.z. zonder vetstof) in een antikleefpan tot ze lichtjes kleuren. De mignonnettes gaarbakken in geklaarde boter en kruiden met peper uit de molen en een snuifje zout. Uit de pan halen en warm houden. Het overtollige braadvocht weggieten en de pan deglaceren met jenever. Een eetlepel zeer zachte mosterd erdoor roeren en nadien de room. Op een zacht vuurtje laten indikken tot een smeuïge saus. Zo nodig op smaak brengen. De Bleu des Moines kaas ontkorsten en in dunne plakjes snijden die half zo groot zijn als de mignonnettes. De mignonnettes op de goed voorverwarmde borden leggen en op elk stuk vlees een sneetje Bleu des Moines laten smelten. Omringen met wat saus waarover de geroosterde hazelnootsnippers worden gestrooid. Verder garneren met wat tuinkers, veldsla, bieslook of peterselie. Serveren met enkele rauw gebakken jonge aardappeltjes.