Recept
« Terug naar recepten
Mijn schoonmoeders Madeira cake
PT90M
Mijn schoonmoeders Madeira cake
Een heerlijk mijn schoonmoeders madeira cake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Portugal
Keuken:
Europese
Bron:
How to be a domestic goddes - N. Lawson
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mijn schoonmoeders Madeira cake te bereiden
Verwarm de oven voor op 170ºC/gas stand 3.
Mix de zachte boter en suiker, voeg de citroenzeste toe.
Voeg de eieren een voor een toe met voor elk ei een theelepel bloem.
Dan mix zachtjes de rest van de bloem en tenslotte het citroensap.
Besprenkel het geheel met suiker (onegeveer 2 theelepels moet goed zijn) en bak voor een uur of tot een sateprikker er schoon uit komt.
Plaats op een rooster, en laat afkoelen in de pan voordat je hem eruit haalt.
Maak 8-10 plakken.
Mix de zachte boter en suiker, voeg de citroenzeste toe.
Voeg de eieren een voor een toe met voor elk ei een theelepel bloem.
Dan mix zachtjes de rest van de bloem en tenslotte het citroensap.
Besprenkel het geheel met suiker (onegeveer 2 theelepels moet goed zijn) en bak voor een uur of tot een sateprikker er schoon uit komt.
Plaats op een rooster, en laat afkoelen in de pan voordat je hem eruit haalt.
Maak 8-10 plakken.
brinkie1970 zegt:
Dank je voor het meedenken ;) en de uitleg. Ik had nog geen tijd om op de site te komen.