KookJij

Mijn schoonmoeders Madeira cake

Een heerlijk mijn schoonmoeders madeira cake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: How to be a domestic goddes - N. Lawson
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mijn schoonmoeders Madeira cake te bereiden

Verwarm de oven voor op 170ºC/gas stand 3.
Mix de zachte boter en suiker, voeg de citroenzeste toe.
Voeg de eieren een voor een toe met voor elk ei een theelepel bloem.
Dan mix zachtjes de rest van de bloem en tenslotte het citroensap.
Besprenkel het geheel met suiker (onegeveer 2 theelepels moet goed zijn) en bak voor een uur of tot een sateprikker er schoon uit komt.
Plaats op een rooster, en laat afkoelen in de pan voordat je hem eruit haalt.
Maak 8-10 plakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

brinkie1970

brinkie1970 zegt:
Fijnproever,
Dank je voor het meedenken ;) en de uitleg. Ik had nog geen tijd om op de site te komen.
mebrit

mebrit zegt:
Ja zeker dank je voor je duidelijke uitleg.
mebrit

mebrit zegt:
wat is zest????
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Wel serveren met een glaasje Madeira! (malvezijn). Heerlijk!