Recept
« Terug naar recepten
Mild rundvlees op zijn indonesisch
PT150M
Mild rundvlees op zijn indonesisch
Een heerlijk mild rundvlees op zijn indonesisch recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mild rundvlees op zijn indonesisch te bereiden
Verhit de olie in een grote braadpan. Bak hierin de fijngehakte sjalotjes en knoflook lichtbruin. Voeg het in dobbelsteentjes gesneden vlees toe en schroei dit dicht tot het lichtbruin is.
Voeg fijngehakte gemberwortel, kerriepoeder, goela djawa en tamarinde (of 1 eetl azijn) toe en breng op smaak met zout.
Roer dan de tomatensap, kokosmelk en ketjap erdoor. Zet de pan met een deksel op een sudderpitje en laat het vlees in enige uren zacht garen en sudderen.
Het is de bedoeling dat een dikke saus overblijft (eventueel nog binden voor het opdienen).
Voeg fijngehakte gemberwortel, kerriepoeder, goela djawa en tamarinde (of 1 eetl azijn) toe en breng op smaak met zout.
Roer dan de tomatensap, kokosmelk en ketjap erdoor. Zet de pan met een deksel op een sudderpitje en laat het vlees in enige uren zacht garen en sudderen.
Het is de bedoeling dat een dikke saus overblijft (eventueel nog binden voor het opdienen).