KookJij

Mille-feuille met marmelade, muntijs, en citrus sa

Een heerlijk mille-feuille met marmelade, muntijs, en citrus sa recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mille-feuille met marmelade, muntijs, en citrus sa te bereiden

Muntijs: Breng de slagroom met de helft van de suiker, vanille suiker en de munt tegen de kook aan en roer tot de suiker is opgelost.
Zet de pan van het vuur en laat het mengsel een half uur trekken.
Klop met de andere helft van de suiker het eigeel tot een wit lint, voeg het sap van een halve citroen toe
Doe de room met de mint in een blender en maal het zeer fijn. Giet het mengsel door een fijne zeef terug in de pan. Verwarm het enigszins en voeg het eigeel toe. Meng alles goed en laat het mengsel au bain marie onder voortdurend roeren binden
Suikerstroop
Maak met 25 gram suiker en even veel water een klein suikerstroopje. Meng er de Yoghurt en de marmelade door. Draai in een blender fijn en voeg dit al roerend bij het room mengsel. Draai er ijs van in de ijsmachine.
Mille-feuille: De plakjes bladerdeeg ontdooien en diagonaal in vieren delen (driehoekjes)
Deze driehoekjes met een vork aan beide kanten inprikken zodat ze weinig rijzen
Er zijn 3 driehoekje per persoon nodig Bestrijk de driehoekjes met eigeel en strooi op 14 driehoekjes wat suiker.
Alles afbakken in de oven op 160 graden tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen en halveer ze met een broodmes
Smelt 200 gr. chocolade au bain marie en bestrijk de doorgesneden bladerdeegplakjes met chocolade. Gebruik daar voor een plastic spuitbus. Er wordt en torentje gemaakt van drie driehoekjes bladerdeeg met daar tussen twee bolletjes ijs. Het besuikerde driehoekje komt boven op te liggen. Bestrijk dit dus aan de binnenzijde met chocolade.
Salade: Schil de sinaasappelen en grapefruits (zonder wit) en snijd partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit.
Meng ze met crème de menthe, grand marnier en de mint.
Laat een uurtje trekken en daarna boven een zeef laten uitlekken.
Klop 2 dl. slagroom met een beetje suiker stijf.
Presentatie:
Spuit op het bord een klein toefje slagroom en druk hier een mille-feuille (chocolade naar boven) in vast.
Leg hierop een bolletje ijs, druk een tweede driehoekje op het bolletje en leg daarop een iets kleiner bolletje ijs. Leg op het bovenste bolletje het besuikerde driehoekje
Leg naast het taartje wat fruitsalade en garneer af met een plukje mint
Bestrooi het geheel met poedersuiker.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst