Recept
« Terug naar recepten
Millefeuille á la créme Patissiére
PT40M
Millefeuille á la créme Patissiére
Een heerlijk millefeuille á la créme patissiére recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Millefeuille á la créme Patissiére te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Rol het deeg uit op het aanrecht tot een grote, dunne lap van ca 1 mm.
Steek er rondjes uit of gebruik bloemenvormpjes.
Bak de deegvormpjes volgens de aanwijzigingen op de verpakking goudbruin en gaar.
Klop de maizena, suiker en eieren in een kom tot een schuimige massa.
Snijd het vanillestokje overlangs open en breng dat samen met de melk aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg het eimengsel al roerend toe.
Blijf ongeveer 2 min. goed doorroeren en stort het mengsel in een kom.
Verwijder het vanillestokje en blijf tijdens het afkoelen roeren tot een gladde massa ontstaat.
Spatel tenslotte de roomboter door de créme.
Schep de poedersuiker in een schaaltje eb voeg er druppelsgewijs wat water aan toe tot een glad papje ontstaat.
Breng dat op kleur met enkele druppels kleurstof of bietensap.
Bestrijk de helft van de deegvormpjes met het glazuur en laat drogen.
Vul de deegvormpjes met de créme en eventueel fruit naar smaak.
Rol het deeg uit op het aanrecht tot een grote, dunne lap van ca 1 mm.
Steek er rondjes uit of gebruik bloemenvormpjes.
Bak de deegvormpjes volgens de aanwijzigingen op de verpakking goudbruin en gaar.
Klop de maizena, suiker en eieren in een kom tot een schuimige massa.
Snijd het vanillestokje overlangs open en breng dat samen met de melk aan de kook.
Draai het vuur laag en voeg het eimengsel al roerend toe.
Blijf ongeveer 2 min. goed doorroeren en stort het mengsel in een kom.
Verwijder het vanillestokje en blijf tijdens het afkoelen roeren tot een gladde massa ontstaat.
Spatel tenslotte de roomboter door de créme.
Schep de poedersuiker in een schaaltje eb voeg er druppelsgewijs wat water aan toe tot een glad papje ontstaat.
Breng dat op kleur met enkele druppels kleurstof of bietensap.
Bestrijk de helft van de deegvormpjes met het glazuur en laat drogen.
Vul de deegvormpjes met de créme en eventueel fruit naar smaak.