KookJij

Millefeuille de camembert aux pommes

Een heerlijk millefeuille de camembert aux pommes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Millefeuille de camembert aux pommes te bereiden

Snijd de kaas in 3 dikke schijven.
Verwijder het klokhuis van de appel. Snijd de appel in schijven.
Bak de schijven ineen koekenpan met boter. Breng op smaak met peper en kaneel poeder.
Flambeer de appel met Calvados.
Leg een schrijf camembert op een bord. Leg er 4 schijven appel op, dan camembert, daarna 4 appel schijven, en tenslote camembert.
Smeer de zijkant en de bovenkant met boter.
Rol de kaas-taart in gemalen noten

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

antonie

antonie zegt:
Dag Wim, als je nog op zoek bent naar een kaasdraadje, kijk dan op levenvanhetland.nl
Mich

Mich zegt:
Wim, zo'n draadkaassnijder kan je kopen bij de kookwinkel Soly in Antwerpen, Kasteelpleinstraat 65 - http://www.dekookwinkelsoly.be
Wim Hokke

Wim Hokke zegt:
Beste Mich,
je heb het over een kaasdraadje,waar zijn die te koop.
Ik heb ze 40 jaar gehad
nu is de laatste stuk, maar kan ze nu nergens meer kopen.
Graag een reactie groetjes Wim.
Mich

Mich zegt:
vooraleer je de camenbert in drie schijven snijdt leg je deze eerst goed koud (niet in vriezer)en dan kan je die met een kaasdraadje mooi in drie schijven snijden; nadien doe je de appeljes tussen de lagen; dan leg je deschijven terug op elkaar; inpakken met papier of folie en terug koel in de koelkast leggen; na 10 uur omdraaien en terug laten koelen; nadien boter licht smelten; kaas mee insmeren; en dan gemalen notebn over strooien; terug inpakken en in koelkast; een uurtje voor opdienen uit koelkast halen; aan tafel de gasten kaas in spiekes laten snijden, en smakelijk...:p
mich

mich zegt:
Voor mij even niet duidelijk. Hoe maak je de 'taartvormen' en hoe bekomt ge een vaste vorm die je kan rollen in de gemalen noten. Rijpe camenbert is immers romig.