Recept
« Terug naar recepten
Millefeuille van prei en gepocheerde eieren
PT45M
Millefeuille van prei en gepocheerde eieren
Een heerlijk millefeuille van prei en gepocheerde eieren recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Millefeuille van prei en gepocheerde eieren te bereiden
Snijd de preien doormidden en in heel dunne reepjes
Smelt de boter in een koekenpan, voeg de prei toe en fruit deze al roerend 10 minuten of tot hij gaar is.
Breng op smaak met zout.
Pocheer de eieren: breng in een pan water aan de kook.
Breek een ei boven een kommetje, zet het vuur laag en laat het ei in het water glijden.
Pocheer het ei 3 minuten, haal het dan met een schuimspaan uit het water en laat het uitlekken op keukenpapier.
Pocheer alle eieren.
Maak de beurre blanc: fruit de sjalotjes in de boter tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
Voeg de wijn toe en laat het mengsel tot de helft inkoken.
Voeg de bouillon toe en laat hem tot een derde inkoken.
Voeg de boter blokje voor blokje toe, al kloppend met een garde, tot de saus dikker wordt.
Laat de saus niet te heet worden.
Haal eventueel de pan af en toe van het vuur om een gelijkmatige temperatuur te behouden.
Breng de beurre blanc op smaak met peper en zout.
Leg de onderste helft van de driehoekjes op een bord, doe hier een lepel prei op en vervolgens een gepocheerd ei met wat beurre blanc.
Dek dit af met de bovenste helft van de driehoekjes en schep de rest van de beurre blanc eromheen
Smelt de boter in een koekenpan, voeg de prei toe en fruit deze al roerend 10 minuten of tot hij gaar is.
Breng op smaak met zout.
Pocheer de eieren: breng in een pan water aan de kook.
Breek een ei boven een kommetje, zet het vuur laag en laat het ei in het water glijden.
Pocheer het ei 3 minuten, haal het dan met een schuimspaan uit het water en laat het uitlekken op keukenpapier.
Pocheer alle eieren.
Maak de beurre blanc: fruit de sjalotjes in de boter tot ze zacht zijn, maar niet bruin.
Voeg de wijn toe en laat het mengsel tot de helft inkoken.
Voeg de bouillon toe en laat hem tot een derde inkoken.
Voeg de boter blokje voor blokje toe, al kloppend met een garde, tot de saus dikker wordt.
Laat de saus niet te heet worden.
Haal eventueel de pan af en toe van het vuur om een gelijkmatige temperatuur te behouden.
Breng de beurre blanc op smaak met peper en zout.
Leg de onderste helft van de driehoekjes op een bord, doe hier een lepel prei op en vervolgens een gepocheerd ei met wat beurre blanc.
Dek dit af met de bovenste helft van de driehoekjes en schep de rest van de beurre blanc eromheen
bertal zegt:
Bedankt voor je leuke reactie, ook van je man en je weet de liefde van je man gaat door de maag :);)
m.v.g. Bert Allers