KookJij

Minestrone van fruit met olijfolie en basilicum

Smaakt verrukkelijk met geroosterd briochebrood Observeer bij aanvang de markering die de vloeistof achterlaat rondom op de binnenkant van de steelpan. Gebruik dit als referentie om in te schatten hoeveel vloeistof al verdampt is. De voedingswaarde: Dit dessert, uitsluitend uit fruit samengesteld, geeft je 2 van de 5 porties die je dagelijks zou moeten verbruiken. Het is rijk aan voedingsvezels, vitamine C en antioxidanten en arm aan vetten.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Makkelijk & snel - Koud
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Minestrone van fruit met olijfolie en basilicum te bereiden

  1. Laat in een steelpannetje het sinaasappelsap met de rietsuiker inkoken tot 2/3 van het volume, gedurende ongeveer 5 minuten. Het resultaat is een ‘reductie’.
  2. Voeg dan het limoensap toe aan deze reductie.
  3. Meng in een slakom de aardbeien met banaan, mango, abrikozen, kiwi’s, druiven, bosbessen en frambozen.
  4. Giet de reductie bij de vruchten.
  5. Schep dit in kommetjes of diepe borden. Giet er een scheutje olijfolie over en bestrooi met het versneden basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst