Recept
« Terug naar recepten
Mini-hazelnootcakejes
PT30M
Mini-hazelnootcakejes
Een heerlijk mini-hazelnootcakejes recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Smaakmakend, voorjaar 2012 - B. Kouwenhove 241212
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini-hazelnootcakejes te bereiden
Laat in een pannetje de boter smelten en op een laag vuur in circa 10 minuten lichtbruin worden.
De eiwitdeeltjes uit de boter zakken dan naar de bodem.
Laat de boter afkoelen tot deze lauw is.
Rooster de gemalen hazelnoten in een droge koekenpan al roerend heel lichtbruin en laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng in een kom de suiker met de gemalen hazelnoten en roer met de garde de eiwitten er een voor een door.
Roer het aardappelmeel met een snufje zout erdoor.
Schenk de boter door een zeefje in de kom met het beslag en roer de boter erdoor.
Zet de cakepapiertje in de vormpjes en schep het beslag erin.
Leg op elk cakeje een hazelnoot.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de cakejes in circa 15 minuten goudbruin.
Laat ze op het rooster afkoelen.
De eiwitdeeltjes uit de boter zakken dan naar de bodem.
Laat de boter afkoelen tot deze lauw is.
Rooster de gemalen hazelnoten in een droge koekenpan al roerend heel lichtbruin en laat ze afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Meng in een kom de suiker met de gemalen hazelnoten en roer met de garde de eiwitten er een voor een door.
Roer het aardappelmeel met een snufje zout erdoor.
Schenk de boter door een zeefje in de kom met het beslag en roer de boter erdoor.
Zet de cakepapiertje in de vormpjes en schep het beslag erin.
Leg op elk cakeje een hazelnoot.
Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de cakejes in circa 15 minuten goudbruin.
Laat ze op het rooster afkoelen.