Recept
« Terug naar recepten
Mini quiches met zeevruchten
PT40M
Mini quiches met zeevruchten
Een heerlijk mini quiches met zeevruchten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
tijd voor vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini quiches met zeevruchten te bereiden
VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 GRADEN
Bereidingswijze
Taartvormpjes invetten. 4 Plakken bladerdeeg op elkaar leggen, elk vel bestrijken met gesmolten boer. Het deeg doormidden snijden, elke helft in bier, vierkanten snijden. Herhalen met de overgebleven vellen bladerdeeg en de rest van de boter. Elk flanvormpje bekleden met vier vierkantjes deeg die haaks op elkaar zijn gelegd. Bestrijken met de rest van de gesmolten boer. Garnalen en mosselen over de beklede vormpjes verdelen. Eieren, slagroom, melk, sjalotjes, kaas en bloem door elkaar roeren. Over de zeevruchten gieten, bestrooien met citroentijm en 30 minuten bakken, tot de quiches goudbruin en stevig zijn. 5 minuten in de vormpjes laten rusten. Heet serveren met stokbrood
Bereidingswijze
Taartvormpjes invetten. 4 Plakken bladerdeeg op elkaar leggen, elk vel bestrijken met gesmolten boer. Het deeg doormidden snijden, elke helft in bier, vierkanten snijden. Herhalen met de overgebleven vellen bladerdeeg en de rest van de boter. Elk flanvormpje bekleden met vier vierkantjes deeg die haaks op elkaar zijn gelegd. Bestrijken met de rest van de gesmolten boer. Garnalen en mosselen over de beklede vormpjes verdelen. Eieren, slagroom, melk, sjalotjes, kaas en bloem door elkaar roeren. Over de zeevruchten gieten, bestrooien met citroentijm en 30 minuten bakken, tot de quiches goudbruin en stevig zijn. 5 minuten in de vormpjes laten rusten. Heet serveren met stokbrood