Recept
« Terug naar recepten
Mini-saucijzenbroodjes
PT35M
Mini-saucijzenbroodjes
Mini-saucijzenbroodjes
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
20 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Sosrecepten.com
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini-saucijzenbroodjes te bereiden
- Verwarm de oven voor op 200°C. Beleg een bakplaat met bakpapier.
- Pel de knoflook en bestrooi met wat zout. Kneus het teentje met de platte kant van je mes en hak fijn.
- Leg de peterselie erbij en hak ook fijn.
- Snij de saucijzen open en verwijder het velletje.
- Stop het vlees in de keukenmachine met de peterselie, de knoflook en 50 ml koud water.
- Draai op hoge snelheid tot een samenhangend mengsel.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
- Rol het bladerdeeg uit en snij horizontaal doormidden.
- Verdeel het worstmengsel in twee gelijke delen en vorm er een cilinder van.
- Leg elke cilinder aan het begin van het stuk bladerdeeg.
- Klop het ei los en gebruik een kwastje om de uiteinden van het bladerdeeg (de horizontale kant) in te smeren.
- Dit zorgt ervoor dat de rol dadelijk aan elkaar plakt.
- Rol de worst in het bladerdeeg.
- Snij elke rol in 10 stukken met een scherp mes.
- Zorg dat je echt een zaagbeweging maakt, anders is het wat lastiger om te snijden.
- Verdeel de broodjes over de bakplaten.
- Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei en strooi er sesamzaad overheen.
- Bak de broodjes 25 – 35 minuten in de oven of totdat het bladerdeeg goudbruin is (en het vlees gaar).
- Laat even afkoelen en serveer warm of koud, met of zonder ketchup.