Soms zijn kleine ribs moeilijker te krijgen. Dan kun je ook 18 grotere nemen en ze los snijden.
Het recept blijft verder hetzelfde.
Kleine ribs kan je presenteren als borrelhapje.
± 30 min. voorbereiden.
± 1 nacht wachttijd
± 15 min oventijd.
Recept
« Terug naar recepten
Mini spareribs
PT40M
Mini spareribs
Een heerlijk mini spareribs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
een BBQ-foldertje in de hand gedrukt
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mini spareribs te bereiden
▼Breng in een grote pan 1 liter water aan de kook op hoog vuur.
▼Voeg toe :citroensap, soyasaus, de basterdsuiker,
2½ eetl sambal en de spareribs.
▼Zet het vuur laag en kook de ribs zachtjes gaar (± 25 min.).
▼Zo nu en dan omscheppen.
▼Laten afkoelen in het vocht en 1 nacht laten staan.
▼ Verwarm de oven voor op 220°C.
▼Dep de ribs droog, leg ze in een kom, voeg de tomatenketchup en de rest van de sambal toe en schep net zo lang door tot alle ribjes met een laagje ketchup bedekt zijn.
▼Leg de spareribs op een rooster in een braadslede en laat ze in de hete oven bruin worden (15 min.).
▼Voeg toe :citroensap, soyasaus, de basterdsuiker,
2½ eetl sambal en de spareribs.
▼Zet het vuur laag en kook de ribs zachtjes gaar (± 25 min.).
▼Zo nu en dan omscheppen.
▼Laten afkoelen in het vocht en 1 nacht laten staan.
▼ Verwarm de oven voor op 220°C.
▼Dep de ribs droog, leg ze in een kom, voeg de tomatenketchup en de rest van de sambal toe en schep net zo lang door tot alle ribjes met een laagje ketchup bedekt zijn.
▼Leg de spareribs op een rooster in een braadslede en laat ze in de hete oven bruin worden (15 min.).
Evelyn zegt: